Όπως όλοι έχουμε καταλάβει το τέλος του password sharing είναι εδώ και ανά πάσα στιγμή θα χτυπήσει και την πόρτα στη χώρα μας. Το VPN ήταν ανέκαθεν ένας ιδανικός τρόπος να ξεκλειδώσεις περιεχόμενο που δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας, ωστόσο δεν θα σε βοηθήσει καθόλου στο password sharing.

Στη τρέχουσα μορφή του το Netflix απαιτεί από τους χρήστες να ορίσουν το νοικοκυριό τους. Αν βρίσκεται κάποιος χρήστης εκτός του σπιτιού, το Netflix θα δει την τοποθεσία / IP διεύθυνση και θα διαπιστώσει ότι δεν ταιριάζει με αυτή του κατόχου του λογαριασμού, εμφανίζοντας σχετική ειδοποίηση.

Ακριβώς αυτό, το VPN δεν θα μπορέσει να σου λύσει το πρόβλημα, καθώς όταν συνδεθείς σε αυτό θα πάρεις την IP του server του VPN. Μια λύση θα ήταν και ο κάτοχος του λογαριασμού να χρησιμοποιούσε τον ίδιο server του ίδιου VPN κατά τον ορισμό του νοικοκυριού, αλλά και πάλι δεν γίνεται καθώς αφενός οι IPs αλλάζουν συνεχώς και αφετέρου το Netflix αναγνωρίζει εύκολα τις IPs που προέρχονται από ένα VPN.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.