Το Netflix αποκαλύπτει τρία εύκολα βήματα για τη βελτίωση της ταχύτητας του Wi-Fi και της αποφυγή του συνεχούς buffering. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Sun, πρόκειται για τρεις απλές ενέργειες που δεν απαιτούν τεχνολογικές γνώσεις και δεν κοστίζουν ούτε ευρώ.

Όσο πιο κοντά γίνεται

Αρχικά το router όπως και η συσκευή αναπαραγωγής θα πρέπει να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Ιδανικά στο ίδιο δωμάτιο, χωρίς να παρεμβάλλονται χοντροί τοίχοι. Όσο πιο μακριά βρίσκεται ο υπολογιστής ή το laptop από το router, τόσο πιο αργή είναι ηταχύτητα του διαδικτύου.

Δημιούργησε χάρτη σήματος του σπιτιού

Αν αντιμετωπίζεται προβλήματα στην αναπαραγωγή περιεχομένου από το Netflix, μπορείτε να δοκιμάσετε να απομακρύνετε το router από άλλες συσκευές ασύρματες ή μη. Απέφυγε τη κουζίνα, καθώς μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα δικτύου λόγω των πολλών συσκευών. Μια εφαρμογή Ηeatmapper μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το καλύτερο σημείο για το Wi-Fi σου.

Μακριά από το πάτωμα

Το Netflix προτείνει τέλος να μην τοποθετήσεις το router στο πάτωμα αλλά αντίθετα πάνω σε ένα γραφείο ή ράφι βιβλιοθήκης.

WiFiMan

Θέλεις μια εφαρμογή η οποία θα σου δείχνει το ιδανικό σημείο για το Wi-Fi σου σε όλο το σπίτι; Μάλλον, θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο WiFiMan, μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή στο Android για να κάνεις ακριβώς αυτό το πράγμα.

Αρχικά, εντός της εφαρμογής θα βρεις ένα speedtest ενσωματωμένο και άμεσα διαθέσιμο με μια απλή πίεση στην οθόνη. Η εφαρμογή σου παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο το latency που έχεις με δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως το Facebook, το X, την Google. Μπορείς να μετρήσεις μέχρι και την ταχύτητα μεταξύ των συσκευών. Απλά εγκατέστησε το WiFiman σε ένα δεύτερο smartphone.

Ωστόσο, εκείνο που πραγματικά σε αφήνει με το στόμα ανοικτό είναι η λειτουργία του heatmap. Ενός χάρτη του χώρου σου όπου εμφανίζεται το καλύτερο σήμα του Wi-Fi. Θα το βρεις πιέζοντας Signal και στη συνέχεια Floor plan. Γενικώς είναι από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τον σκοπό αυτό με πλήθος λειτουργιών.

Μια από τις πολύ δυνατές επιλογές, είναι η σάρωση των Wi-Fi δικτύων που υπάρχουν στον χώρο μας, με το κανάλι στο οποίο εκπέμπουν. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιλέξουμε το καλύτερο κανάλι για το router μας, ώστε να μην έχουμε crosstalk και παρεμβολές από άλλα δίκτυα στην περιοχή μας. Είναι διαθέσιμη εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.