Το Netflix τη τελευταία δεκαετία μετατράπηκε από μια start up ενοικίασης ταινιών σε έναν βασιλιά του streaming. Και η επόμενη δεκαετία, θα βρει τα στελέχη να κάνουν, ό,τι είναι εφικτό για να διατηρήσουν το στέμμα του βασιλιά. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Netflix ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο στους επενδυτές και τα στελέχη ξόδεψαν σημαντικό μέρος του χρόνου για να τονίσουν τι σχεδιάζουν για τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης σε νέες αγορές και τους στόχους για νέο περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, ο CEO της υπηρεσίας, Reed Hastings, τόνισε ότι θέλει το Netflix να είναι η υπηρεσία που θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει οποιαδήποτε άλλη.

Θέλουμε να έχουμε τόσα πολλά hits που όταν έλθετε στο Netflix θα πηγαίνετε από το ένα στο άλλο και ποτέ δεν θα σκέφτεστε κάποια άλλη υπηρεσία, τόνισε ο Hastings. Αυτή τη στιγμή, το Netflix αποτελεί μια κυρίαρχη υπηρεσία streaming. Με περίπου 200 εκατομμύρια συνδρομητές, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται, είναι μια από τις λίγες υπηρεσίες τις οποίες οι άνθρωποι διατηρούν συνεχώς στο σπίτι τους. Πριν από μερικά χρόνια, κάτι τέτοιο γινόταν επειδή το Netflix ήταν η μόνη μεγάλη streaming υπηρεσία που υπήρχε.

Το  Netflix έχει καταφέρει να ηγηθεί, ωστόσο το τοπίο έχει αλλάξει ριζικά το τελευταίο διάστημα. Disney Plus, HBO Max, CBS All Access είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά ονόματα του χώρου. Ο Hastings λέει επίσης, ότι ακόμη και αν κάποιος συνδρομητής φύγει σε άλλη υπηρεσία, σύντομα θα επιστρέψει. Η φυγή είναι μόνο προσωρινή, τονίζει.

Μεταξύ άλλων, το Netflix επίσης εστιάζει και σε franchises, που θα βοηθήσουν την βιβλιοθήκη του να ανταγωνιστεί καλύτερα τις Disney, NBC Universal, WarnerMedia και άλλες. Τέσσερις, από τις πιο δημοφιλείς Netflix ταινίες, ετοιμάζουν sequels ή τελείωσαν με επαρκή χώρο για κάποιο sequel. Το Netflix θέλει να ξοδέψει δισεκατομμύρια για περιεχόμενο. Το πρόβλημα είναι ότι και οι ανταγωνιστές όμως, ξοδεύουν δισεκατομμύρια. Η υπηρεσία ήταν ο κυρίαρχος παίκτης το προηγούμενο διάστημα και πλέον, θα πρέπει να παλέψει για να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.