Το Netflix ανανεώνει τις κατευθυντήριες γραμμές για την εταιρική κουλτούρα για πρώτη φορά από το 2017, ώστε να συμπεριλάβει μια νέα παράγραφο η οποία προειδοποιεί τους υπαλλήλους ότι μπορεί να τους ζητηθεί να εργαστούν σε περιεχόμενο που είναι αντίθετο με τις προσωπικές ιδέες.

“Δεν θα αρέσουν σε όλους -ή δεν θα συμφωνούν με τα πάντα στην υπηρεσία μας, αναφέρει το υπόμνημα. “Αφήνουμε τους θεατές να αποφασίσουν τι είναι κατάλληλο γι’ αυτούς, σε αντίθεση με το να λογοκρίνει το Netflix συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή φωνές”.

“Ανάλογα με τον ρόλο σας, μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε σε τίτλους που θεωρείτε επιβλαβείς. Αν δυσκολεύεστε να υποστηρίξετε το εύρος του περιεχομένου μας, το Netflix μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για εσάς”, συνεχίζει.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί ένα ταραχώδες τρίμηνο για την γνωστή streaming υπηρεσία, που σημαδεύτηκε από μια πρωτοφανή απώλεια συνδρομητών και απολύσεων εργαζομένων.

Η εταιρεία απέδωσε την πτώση του αριθμού των συνδρομών της στον αυξανόμενο ανταγωνισμό, στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης και σε μακροοικονομικούς παράγοντες όπως ο πληθωρισμός και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι επικριτές της υπηρεσίας, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, κατηγόρησαν τις οικονομικές δυσκολίες του Netflix στο “αφυπνισμένο” περιεχόμενο που ο Musk χαρακτήρισε ότι δεν βλέπεται.

Η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει σκληρή κριτική τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι εργαζόμενοι του Netflix διαμαρτύρονταν για το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο του Dave Chappelle, “The Closer”, στο οποίο ο Chappelle κάνει τρανσφοβικά σχόλια και το Netflix επιτρέπει να βρίσκεται στην πλατφόρμα του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.