Το Netflix βάζει πλέον οριστικό τέλος στο password sharing από το 2023. Λίγο μετά την άφιξη της δυνατότητας μεταφοράς των προφίλ των χρηστών σε νέους λογαριασμούς, η δημοφιλής υπηρεσία ανέφερε ότι θα ξεκινήσει να επιτρέπει σε συνδρομητές να ενεργοποιήσουν sub-accounts αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά, σε μια προσπάθεια να αρχίσει η υπηρεσία να λαμβάνει περισσότερα έσοδα.

Ακριβώς κάτι τέτοιο αναφέρθηκε στα πλαίσια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της υπηρεσίας, η οποία πρόσθεσε 2.4 εκατομμύρια συνδρομητές αυτό το τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ και στον Κανδά πρόσθεσε 104.000 επί πληρωμή συνδρομητές τους τελευταίους τρεις μήνες.

Αξίζει πάντως, να αναφερθεί ότι νωρίτερα μέσα στο έτος. το Netflix είχε αναφέρει απώλεια συνδρομητών για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια. Η όλη προσπάθεια περιορισμού της πρακτικής του password sharing ξεκίνησε ως αποτέλεσμα αυτής της πτώσης με διάφορες δοκιμές τους προηγούμενους μήνες σε Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού, όπου ανάγκαζε χρήστες να πληρώσουν πρόσθετη συνδρομή, αν ανίχνευε ότι κάποιος χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό του κατόχου εκτός νοικοκυριού.

Είχε επίσης προσπαθήσει να δώσει σε χρήστες της Αργεντινής, Γουατεμάλας, Ελ Σαλβαδόρ κ.α τη δυνατότητα να αγοράσουν πρόσθετα “homes” για λογιαριασμούς που βρίσκονταν εκτός του κύριου νοικοκυριού του κατόχου της συνδρομής, ενώ πρόσφατα χάρη στο Profile Transfer tool δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς των προτάσεων, του ιστορικού θέασης, των αποθηκευμένων παιχνιδιών και άλλων δεδμένων σε νέο λογαριασμό, ενώ ακολουθεί και το πακέτο με τις διαφημίσεις από τις 3 Νομεβρίου.

Cosmote : Αυτά είναι τα νέα επαγγελματικά προγράμματα κινητής

Με τους ανταγωνιστές, όπως τη Disney, τη Warner Bros, τη Discovery, την Paramount  και το NBC να προσπαθούν να κτίσουν τις βιβλιοθήκες και τη βάση χρηστών τους, το Netflix παραμένει αισιόδοξο ότι το επιχειρηματικό του μοντέλο θα ξεπεράσει τους ανταγωνιστές. Είναι δύσκολο να χτίσεις μια κερδοφόρα streaming υπηρεσία, οι υπηρεσίες αυτές έχουν ζημιές της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη στιγμή που τα ετήσια λειτουργικά μας κέρδη αγγίζουν τα 5-6 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η υπηρεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.