Το Netflix φαίνεται να θέλει να περιορίσει ακόμη περισσότερο το account sharing, ζητώντας πλέον από κάθε προφίλ χρήστη να έχει συνδεθεί με τη δική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (φροντίζοντας παράλληλα να μην κάνετε αυτό το σοβαρό λάθος με το Gmail σας).
Νέα μέτρα από το Netflix για το account sharing
Η πολιτική αυτή, που ξεκίνησε σταδιακά από τον Ιούνιο του 2025, απαιτεί πλέον κάθε προφίλ μιας συνδρομής Netflix να συνδέεται με ένα ξεχωριστό, μοναδικό email. Όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα ήδη υπάρχον προφίλ χωρίς email, ενδέχεται να λάβουν ειδοποίηση για να το προσθέσουν.
Όπως επιβεβαίωσε το Netflix στο ArsTechnica, πρόκειται για μια σαφή αλλαγή στην πολιτική της πλατφόρμας, η οποία επεκτείνεται διεθνώς, χωρίς όμως να έχει εφαρμοστεί ακόμα καθολικά στους ελληνικούς λογαριασμούς. Στόχος αυτής τις κίνησης είναι να περιορίσει ακόμα περισσότερο τον διαμοιρασμό των λογαριασμών με τρίτους.
Όπως παρατήρησε το Techmaniacs.gr στο προφίλ που χρησιμοποιούμε στα πλαίσια της δοκιμής για δωρεάν Netflix, δεν εντοπίσαμε ακόμα κάποια αλλαγή. Τα πρόσθετα προφίλ που έχουμε δημιουργήσει συνεχίζουν να συνδέονται με τον κύριο κωδικό και το email του αρχικού λογαριασμού.
Τα πλεονεκτήματα της νέας πολιτικής του Netflix
Τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής πολιτικής είναι τα εξής:
- Κάθε προφίλ θα μπορεί να διατηρεί τα δικά του στοιχεία σύνδεσης, αντί να βασίζεται στα στοιχεία του ιδιοκτήτη του λογαριασμού.
- Διευκολύνεται η διαδικασία σύνδεσης σε νέες συσκευές, η ανάκτηση κωδικού και η διαχείριση λειτουργιών ασφαλείας, όπως το 2FA.
- Δίνεται καλύτερος έλεγχος στις ρυθμίσεις του προφίλ (γλώσσα, υπότιτλοι, αυτόματη αναπαραγωγή).