Μέχρι τώρα, η εφαρμογή του YouTube για Android έδινε δύο τρόπους αναζήτησης περιεχομένου, πληκτρολόγηση στο πεδίο της αναζήτησης και φωνητική εισαγωγή. Αυτό αλλάζει, καθώς η πλέον υπάρχει και η επιλογή του Google Lens.

Σύμφωνα με το 9to5Google, η εφαρμογή του YouTube για Android διαθέτει κουμπί με το εικονίδιο του Google Lens, μεταξύ της γραμμής αναζήτησης και του κουμπιού φωνητικής εισαγωγής.

Όταν ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτό το κουμπί, η εφαρμογή ανοίγει το Google Lens, το οποίο βλέπει μέσω της κάμερας του τηλεφώνου, αναγνωρίζει τα αντικείμενα, δείχνει τι κοιτάει ο χρήστης, και δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης στο YouTube.

YouTube Google LensΑυτή η λειτουργία επιτρέπει την αναζήτηση βίντεο σχετικών με οτιδήποτε κοιτάει ο χρήστης. Προς το παρόν, η Google επεκτείνει τη λειτουργία σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, πιθανότατα δοκιμάζει αν λειτουργεί σωστά. Αν όλα πάνε καλά, ο κολοσσός της αναζήτησης θα διαθέσει τη λειτουργία σε περισσότερους χρήστες, πριν την ευρεία κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.