Skip to content

Νέος τρόπος ανάληψης μετρητών

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
ανέπαφες συναλλαγές τράπεζα πειραιώς

Ένα νέο τρόπο ανάληψης μετρητών θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκτός από αυτούς που είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, κάποιος θα μπορεί να πηγαίνει σε ένα κατάστημα και να πραγματοποιήσει αναλήψεις μετρητών ως του ποσού των 150 ευρώ και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε κάτι.

Ακριβώς αυτή η πρόβλεψη αποτελεί μέροος της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Ευρωπαικού Συμβουλίου και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου με στόχο ένα πιο ανταγωνιστικό τοπίο πληρωμών.

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κάρτα μας για να πραγματοποιήσουμε αναλήψεις μετρητών από τα ATMs στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αν ψηφιοποιήσουμε την κάρτα μας στα ψηφιακά πορτοφόλια, όπως στο Google Wallet, Apple Pay,  μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αναλήψεις μετρητών πλησιάζοντας την συσκευή μας στον ειδικό αναγνώστη του ATM.

Δείτε ακόμη: Αλλάζει ο τρόπος διαχείρισης του extraPIN κινητού στη Τράπεζα Πειραιώς

Αναλήψεις μετρητών μπορούμε να κάνουμε και με την κάρτα μας ανέπαφα, χωρίς να την βάλουμε στην ειδική σχισμή του ΑΤΜ. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους και πιο απλούς που έχουμε για να μην μας κρατήσει την κάρτα αν συμβεί τίποτα.

Ο νέος κανονισμός όμως που θα τεθεί σε ισχύ PSD3 προβλέπει την εξασφάλιση για όλους τους πολίτες, καλύτερης πρόσβασης σε μετρητά, ιδίως σε περιοχές που είναι μακριά από κάποιο ATM.

Ο πολίτης θα μπορεί να μεταβαίνει σε ένα κατάστημα λιανικής το οποίο στα πλαίσια του DSP3 είναι υποχρεωμένο να παρέχει αναλήψεις μετρητών με ελάχιστο ποσό τα 100 ευρώ και μέγιστο τα 150 ευρώ και το βασικότερο, χωρίς ο χρήστης να πρέπει να αγοράσει κάτι.

Ιδίως αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, καθώς ακόμη και σήμερα έχουμε διαπιστώσει στη καθημερινότητά μας άτομα του περιβάλλοντός μας να μην θέλουν να κάνουν συναλλαγές 2-3 ευρώ, επειδή φοβούνται την εντύπωση που θα δώσουν, ότι δεν έχουν δηλαδή πάνω τους 2-3 ευρώ.

Πηγή: europarl.europa.eu

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.