Οι κάμερες smartphone έχουν να κάνουν με την άνεση και την ευκολία χρήσης, αλλά παρά τη βελτίωση που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα συστήματα εξακολουθούν να είναι ατελή. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα παραμένει η σωστή επιλογή της ισορροπίας λευκού. Υπάρχουν λύσεις μέσω λογισμικού επεξεργασίας εικόνας, αλλά μια λύση σε επίπεδο υλικού θα ήταν πιο επιθυμητή. Στη CES 2023 είδαμε κάθε είδους συναρπαστική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου πολυφασματικού αισθητήρα εικόνας από τη Spectricity που υπόσχεται να διορθώσει το πρόβλημα αυτό.

Τα ζητήματα με την ισορροπία λευκού εμφανίζονται ως ψυχρότεροι ή πιο ζεστοί τόνοι στις εικόνες, επηρεάζοντας συχνά τους τόνους του δέρματος των ανθρώπινων θεμάτων, το χρώμα του νερού, και την εμφάνιση του τεχνητού φωτισμού εσωτερικού χώρου. Η Google εισήγαγε το Real Tone στα Pixel για να το καταπολεμήσει, αλλά ο νέος αισθητήρας εικόνας S1 της Spectricity χρησιμοποιεί το ορατό φάσμα φωτός και κοιτάζει πέρα από αυτό, στην εγγύς υπέρυθρη περιοχή.

Ο S1 μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με οποιονδήποτε υπάρχοντα αισθητήρα εικόνας smartphone, βελτιώνοντας την ισορροπία λευκού στα αποτελέσματα του τελευταίου. Οι συμβατικοί αισθητήρες εικόνας συγκεντρώνουν μόνο ορατό φως και το μετατρέπουν σε pixel που αποτελούνται από διαφορετικά επίπεδα κόκκινου, πράσινου, και μπλε (RGB), δημιουργώντας διαφορετικά χρώματα. Η Spectricity λέει ότι ο S1 μπορεί να συλλάβει σωστά χρώματα και να βοηθήσει στην παραγωγή αληθινών εικόνων σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Jonathan Borremans, λέει ότι ο S1 είναι μια πραγματική τεχνολογική ανακάλυψη. Στην ανακοίνωση ισχυρίζεται ότι ο αισθητήρας της εταιρείας χρησιμοποιεί πλουσιότερα δεδομένα φασματικής υπογραφής, με αποτέλεσμα πολύ υψηλότερη χρωματική πιστότητα στις φωτογραφίες. Μάλιστα, παρουσιάζεται βέβαιη ότι η φασματική απεικόνιση θα γίνει απαραίτητη σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της κάμερας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Spectricity, Vincent Mouret, εντωμεταξύ, εξηγεί ότι αυτή η νέα συσκευή φασματικής απεικόνισης είναι προσιτή και μπορούν να ελπίζουν ότι θα δούμε smartphone έτοιμα για τους καταναλωτές με αυτόν τον αισθητήρα να κυκλοφορούν το 2024. Πιστεύει ότι όλα τα smartphone θα περιλαμβάνουν τεχνολογία Spectricity στο εγγύς μέλλον. Επί του παρόντος, η εταιρεία παρέχει κιτ αξιολόγησης για OEM που πωλούν μεγάλο όγκο συσκευών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.