Φαίνεται ότι τα Samsung Galaxy Watch 6 θα βελτιώσουν την αυτονομία των smartwatches, σύμφωνα με πληροφορίες από το GalaxyClub, το οποίο εντόπισε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας έχουν πιστοποιήσει δύο μπαταρίες που είναι πιθανό να τις χρησιμοποιούν τα επερχόμενα wearables της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Ως συνήθως, περιμένουμε τα Galaxy Watch 6 να κυκλοφορήσουν σε δύο διαφορετικά μεγέθη, το βασικό μοντέλο των 40 χιλιοστών και ένα λίγο μεγαλύτερο των 44 χιλιοστών – μιλάμε πάντα για τα απλά μοντέλα και όχι το Pro. Η ιστοσελίδα εικάζει επίσης ότι τα επερχόμενα wearables φέρουν τους αριθμούς μοντέλου SM-R93x και SM-R94x.

Η μικρότερη από τις δύο μπαταρίες έχει την κωδική ονομασία EB-BR935ABY και οι κάπως θολές εικόνες δείχνουν 300mAh χωρητικότητα με πραγματική ονομαστική χωρητικότητα 295mAh. Είναι πιθανό ότι αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο επερχόμενο 40mm Samsung Galaxy Watch 6. Για λόγους αναφοράς, το 40mm Galaxy Watch 5 έχει μπαταρία χωρητικότητας 284mAh, η οποία έχει ονομαστική χωρητικότητα 276mAh.

Αυτό σημαίνει ότι το 40mm Galaxy Watch 6 θα μπορούσε να προσφέρει ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με τον προκάτοχό του και, με τη σειρά του, να βελτιώσει την αυτονομία των Wear OS smartwatches. Μια αύξηση 10-20mAh μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη στα χαρτιά, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει επιπλέον ώρες χρήσης σε τέτοιες συσκευές.

Η μεγαλύτερη μπαταρία, με την κωδική ονομασία EB-BR945ABY, έχει χωρητικότητα 425mAh, αλλά η ονομαστική χωρητικότητα φαίνεται να είναι ελαφρώς χαμηλότερη, περίπου 412mAh. Πρόκειται επίσης για μια οριακή αύξηση σε σχέση με το 44m Galaxy Watch 5, το οποίο διαθέτει μπαταρία 410mAh, η οποία έχει ονομαστική χωρητικότητα 397mAh.

Και πάλι, σε μια κανονική συσκευή, αυτό ακούγεται σαν ένα ανούσιο κέρδος. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα smartphones, οι συσκευές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, όπως τα wearables, μπορούν να δουν τεράστια βελτίωση στην αυτονομία με αυτές τις φαινομενικά μικροσκοπικές αυξήσεις.

Εάν πρόκειται πράγματι για τις μπαταρίες που θα χρησιμοποιηθούν στη σειρά Samsung Galaxy Watch 6, τότε θα μπορούσαμε να περιμένουμε αισθητή αύξηση στην αυτονομία των smartwatches της εταιρείας και ένα νέο ρεκόρ αυτονομίας στα Wear OS smartwatches.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.