Η Apple μόλις ανακοίνωσε το νέο iPad Mini, που έρχεται με μικρότερα bezels και στρογγυλοποιημένες γωνίες.

Το νέο iPad Mini είναι το μικρότερο tablet της εταιρίας, ενώ η οθόνη του είναι η κλασσική Liquid Retina και όχι Mini LED όπως ήθελαν οι φήμες.

Ο σχεδιασμός του νέου iPad είναι περίπου ο ίδιος με αυτόν του 2012, όμως έχει λίγο μικρότερα bezels σε σχέση με το iPad Mini 5, αλλά και νέα χρώματα. αναβαθμισμένη κάμερα στην πρόσοψη και την πλάτη. Στην πρόσοψη έχουμε 12MP κάμερα με υπερευρυγώνιο φακό, που υποστηρίζει τη λειτουργία Center Stage.

Η συσκευή υποστηρίζει 5G για ταχύτητες μέχρι και 3.5Gbps, όπως επίσης και Wi-Fi 6. Στα αξεσουάρ έχουμε και υποστήριξη της δεύτερης γενιάς Apple Pencil, που κολλάει μαγνητικά στο σασί της συσκευής.

Εκτός από την ύπαρξη USB-C, έχουμε και Touch ID, ενώ λείπει το Face ID. Επίσης, θα βρούμε νέο σύστημα ηχείων, με στερεοφωνικό ήχο όταν είναι σε landscape.

Στο κομμάτι της κάμερας θα βρούμε αναβαθμισμένη κάμερα στην πρόσοψη και την πλάτη. Στην πρόσοψη έχουμε 12MP κάμερα με υπερευρυγώνιο φακό, που υποστηρίζει τη λειτουργία Center Stage. Στην πλάτη έχουμε 12MP κάμερα, με TrueTone Flash. Οι κάμερες τραβάνε βίντεο 4Κ.

Το σασί της συσκευής είναι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και οι μαγνήτες στο εσωτερικό είναι από σπάνιες γαίες.

Στο εσωτερικό η εταιρία ισχυρίζεται πως έχει έναν επεξεργαστή Apple 15 Bionic, που είναι  40% ταχύτερος σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ έχουμε και 80% υψηλότερες επιδόσεις στα γραφικά. Ο νευρωνικός επεξεργαστής είναι 2Χ φορές ταχύτερος, για το machine learning και το AI της συσκευής. Για παράδειγμα, η εφαρμογή μετάφρασης που θα έρθει με το iOS 15, θα μπορεί να μεταφράσει σε πραγματικό χρόνο τις συνομιλίες μας.

Το νέο iPad Mini 6 θα έρθει με τιμή από τα $499 και θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Wi-Fi και 5G, ενώ θα το βρούμε σε Purple, Pink, Sarlight και Space Gray. Ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει από 64GB (που είναι ντροπή για το 2021) και πάει μέχρι 256GB.

Αν θέλετε έκδοση με 5G θα πρέπει να δώσετε $649 για την έκδοση με τα 64GB. Φυσικά, οι τιμές στη χώρα μας πιθανότατα θα είναι ανεβασμένες λόγω φορολογίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.