Σημαντικά βήματα προς τη μείωση της γραφειοκρατίας λαμβάνουν χώρα από το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης καθώς πλέον στο Gov.gr Wallet δεν θα έχουμε μόνο τα τα έγγραφα που αφορούν την ταυτότητα αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμα τα ακίνητά μας, η ασφαλιστική μας ικανότητα, οι πόντοι ποινής στο δίπλωμα οδήγησης, μέχρι και η κάρτα αιμοδοσίας, η άδεια χειριστή σκάφους όπως και τα στοιχεία του κατοικίδιου μας.

Παράλληλα στόχος του Υπουργείου είναι τα πάντα να γίνονται μέσα από αυτό. Και ακριβώς αυτό το νόημα έδωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υπουργός σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ως προς τι να περιμένουμε:

Η Cosmote διπλασιάζει τα GB για όλους έξι μήνες στα χωρίς συμβόλαια

Τι να περιμένουμε από το υπουργείο σας το επόμενο διάστημα;

Πολλά! Από πρωτοβουλίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι εξελιγμένες εφαρμογές για την καλύτερη συμβίωση όλων μας σε ένα οργανωμένο κράτος. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, π.χ. στην πρώτη κατηγορία ανήκει η δυνατότητα να ολοκληρώνουν διαδικασίες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (π.χ. νέο συμβόλαιο με εταιρία ενέργειας ή πάροχο τηλεφωνίας) μέσω του gov wallet, χωρίς να στείλουν οποιοδήποτε έγγραφο σε φυσική ή ψηφιακή μορφή. Η ως παράδειγμα της δεύτερης κατηγορίας θα ανέφερα το MyCoast, προϊόν της συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές, ενώ τη Δευτέρα έρχεται το δίδυμο αδελφάκι του mAigov, το mAIGreece, ένας ψηφιακός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης για τους επισκέπτες της χώρας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού. Ακόμη, μεγάλες παρεμβάσεις αλλάζουν το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες, με στόχο οι πολίτες να ενθαρρύνονται με εργαλεία όπως το GigaBit voucher και το κουπόνι για το Smart Readiness να αναβαθμίζουν τις συνδέσεις τους. Σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργεί τις συνθήκες ώστε κανείς να μην μείνει πίσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.