Η Lockheed Martin πραγματοποιεί ένα τεράστιο άλμα στις σεληνιακές υποδομές, εγκαινιάζοντας μια εταιρεία spin-off με την ονομασία Crescent Space. Στόχος της είναι να παρέχει αξιόπιστα συστήματα επικοινωνίας για τη μακροχρόνια παρουσία ανθρώπων στη Σελήνη. Το πρώτο έργο της εταιρείας είναι ένα δίκτυο για δορυφορικές επικοινωνίες με την ονομασία Parsec, το οποίο θα συνδέει τη Σελήνη και τη Γη μέσω ενός αστερισμού μικρών σεληνιακών δορυφόρων. Το δίκτυο θα παρέχει μια ασταμάτητη σύνδεση μεταξύ των αστροναυτών, του εξοπλισμού τους και των ανθρώπων στην πατρίδα. Επιπλέον, το Parsec θα βοηθήσει στην πλοήγηση, καθιστώντας το ένα απαραίτητο εργαλείο για τις μελλοντικές σεληνιακές αποστολές.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του Parsec είναι το σεληνιακό ισοδύναμο του GPS, το οποίο θα παρέχει στους αστροναύτες ακριβείς θέσεις και οδηγίες για την επιστροφή τους στη βάση. Αυτή η τεχνολογία θα βοηθήσει τους εξερευνητές να διατηρούν επαφή με τη Γη και θα βοηθήσει στις αλλαγές πορείας των διαστημοπλοίων. Επιπλέον, θα είναι ζωτικής σημασίας για όσους βρίσκονται στο σεληνιακό έδαφος, βοηθώντας το πλήρωμα ενός ρόβερ να επιστρέψει χωρίς να οδηγηθεί σε επικίνδυνους κρατήρες.

Η Lockheed Martin σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τους πρώτους κόμβους του δικτύου για δορυφορικές επικοινωνίες από τη Σελήνη στη Γη, Parsec, της Crescent μέχρι το 2025, με την εταιρεία να παρέχει τους δορυφόρους. Αν και η έναρξη λειτουργίας μπορεί να φαίνεται πρόωρη, με το πρόγραμμα Artemis της NASA να μην πραγματοποιεί σεληνιακή πτήση μέχρι τα τέλη του 2024 και προσεδάφιση στα τέλη του 2025, η εταιρεία είναι σε θέση να υποστηρίξει τις προσεδαφίσεις της NASA και άλλες εξερευνητικές αποστολές. Ο διευθύνων σύμβουλος Joe Landon, πρώην αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Space, είναι αισιόδοξος για το μέλλον της νεοσύστατης επιχείρησης, ελπίζοντας να επωφεληθεί από το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις σεληνιακές αποστολές.

Η κίνηση της Lockheed Martin να δημιουργήσει την Crescent Space και η εκτόξευση της Parsec σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στις σεληνιακές υποδομές. Η εμπλοκή της εταιρείας στη διαστημική κούρσα είναι πιθανό να ωφελήσει τόσο τις ιδιωτικές όσο και τις εθνικές προσπάθειες εξερεύνησης της Σελήνης, με την τεχνολογία να παρέχει αξιόπιστα συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης για τις σεληνιακές αποστολές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.