Κλειδί για τις νέες ταυτότητες θα είναι ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη που θα αποτελέσει εκείνο το στοιχείο για την επαλήθευση φυσικών προσώπων με το δημόσιο. Η χορήγησή του θα είναι υποχρεωτική σε όποιον έχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ενώ η έκδοσή του θα γίνεται μέσω του myinfo στο gov.gr.

Nova: Ίσως η καλύτερη εταιρεία στη νέα πολιτική που εφαρμόζει στα συμβόλαια!

Ο πολίτης θα μπαίνει αρχικά στην πλατφόρμα myinfo για να διαμορφώσει τον μοναδικό Προσωπικό Αριθμό του, ο οποίος θα αποτελείται από ένα γράμμα του αλφαβήτου που θα πρέπει να είναι διαθέσιμο και στη λατινική γλώσσα (δηλαδή Κ, Μ, Ν, Ο κ.ο.κ, αλλά όχι Ψ, Θ, Ω κ.λπ), από δύο αριθμητικά ψηφία και από ολόκληρο τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του. Για παράδειγμα K35 123456789.

ύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται μεγαλύτερη κίνηση από την ώρα που θα εκδοθεί ο Προσωπικός Αριθμός.

«Παράλληλα, έχουμε ετοιμάσει ένα καινούργιο σύστημα για να διευκολύνουμε και τη λειτουργία της αστυνομίας, ένα σύστημα για τα ραντεβού. Όλο αυτό λοιπόν θα ξεκινήσει παράλληλα με την εισαγωγή του Προσωπικού αριθμού. Λίγη υπομονή» είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Σε περίπτωση που μέσω του myinfo θα διαπιστώνεται αναντιστοιχία (λάθος) στον τρόπο γραφής κάποιου στοιχείου του πολίτη (π.χ. του επωνύμου, του ονόματος, της ημερομηνίας γέννησης κ.λπ), θα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή μια προειδοποίηση που θα λέει ότι στο Μητρώο Πολιτών φαίνεστε έτσι, ενώ στο Μητρώο της Αστυνομίας φαίνεστε διαφορετικά αναφέρει η ΕΡΤ.

Μάλιστα θα παροτρύνει τον πολίτη να διορθώσει άμεσα τα στοιχεία του, ώστε να είναι ίδια παντού. Θα πρέπει για μία και μόνη φορά, εφόσον υπάρχει τέτοιο σοβαρό ζήτημα, ο πολίτης να επισκεφθεί το ληξιαρχείο στο οποίο είναι εγγεγραμμένος, προκειμένου η διόρθωση να γίνει επιτόπου.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τις νέες ταυτότητες το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημιουργούν έναν νέο τρόπο αυθεντικοποίησης πολύ πιο ισχυρό, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες που το επιθυμούν να αποκτήσουν νέους ισχυρούς κωδικούς (όσοι θέλουν θα μπορούν να κρατήσουν τους παλιούς κωδικούς), προκειμένου να εισέρχονται στο Τaxisnet, στο Gov.gr και στις άλλες ψηφιακές πλατφόρμες με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι ταυτότητες νέου τύπου και προσωπικοί αριθμοί δεν γίνονται υποχρεωτικοι,από την στιγμή που όλοι έχουμε τακτοποιηθεί με τις ήδη υπάρχουσες ταυτότητες, διότι δεν λήγουν πότε πάρα μόνο εάν χαθεί η φθαρεί την αλλάζεις…αφμ και άμα υπάρχει γιατί να έχω επιπλέον αριθμούς αλγόριθμους χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος…μην μου πείτε ότι έτσι λύνεται η γραφειοκρατία και περνάμε σε νέα εποχή νεοταξικη πραγμάτων.γιστι να εμπιστευτώ ένα σύστημα και αυτούς που πηγαίνουν να το επιβάλουν, όπως έγινε και με τα εμβόλια που αποδείχθηκαν ανάξια και όχι επαρκή για την προστασία των πολιτών.οπως και με πολλούς αφνιδιοιυς θανάτους και ενεργοποίηση λευχαιμίας καρκίνων κλπ.. που οδηγούν σε παρενέργειες….

  2. Ας μας πούνε οι πολιτικοί μας τι θα γίνει με τα καμένα που παρά τρίχα θα καιγόταν και η Βουλή ας μας πούνε τι γίνει με την ακρίβεια ας μαζέψουν τα όπλα από την Ουκρανία να μην κάνουν τις κότες στο σουλτάνο ταυτότητα έχουμε και έχει και νούμερο πάνω δεν θέλουμε αλλά νούμερα από τα νούμερα

  3. Είμαι κατά της γαμημένης νέας τάξης πραγμάτων είμαι ανεμβολίαστος είμαι φιλορώσος έχω Ρωσίδα σύζυγο έχω περάσει κοβιντ .. Κλπ κλπ κλπ Τα λέω όλα αυτά γιατί πριν πείτε κάτι άλλο θα έλεγα ότι δεν βρίσκω τίποτα το κακό όσο κι αν έψαξα με τις καινούργιες ταυτότητες……..Τσιπάκι???Εδώ έχουμε κινητό όλοι Άστη σπίτι όπως κάνω κι εγώ……λες κι αν θέλει κάποιος να σε βρει δεν μπορεί….

    • Πρόσεχε μην πλανηθείς…
      Ο προσωπικός αριθμός θα είναι ο μοναδικός αριθμός που θα σε συνδέει, θα σε ταυτοποιεί στα συστήματα του αντιχρίστου, σε συνδυασμό με τις νέες ταυτότητες, μπόλια(νανοτσιπ) κλπ.

      Άγιος Πορφύριος

      Κάποια στιγμή, εντελώς απροσδόκητα, ο Άγιος είπε το εξής που μας έκανε μεγάλη εντύπωση: «Θα ‘ρθει εποχή που θα σας δώσουνε όλους μία κάρτα και μετά θα ακούτε στην τηλεόραση: Κλέψανε την κάρτα του Γεράσιμου, πήγανε στην τράπεζα και του σηκώσανε όλα τα λεφτά»! Μετά από λίγο θα ξαναλένε: «Πήρανε την κάρτα του τάδε και του κλέψανε όλα τα λεφτά», κιαυτό συνέχεια θα επαναλαμβάνεται. Όλα αυτά που θα λένε θα είναι ψέματα!
      Μετά θα σας πούνε: «Για να μη σας κλέψουνε την κάρτα σας να βάλετε τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΙΘΜΟ και τα στοιχεία σας επάνω σας, δηλαδή να σφραγιστείτε και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να σας τα κλέψει. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα… Αυτά είναι τα σχέδιά τους!».

      Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ – Μαρτυρία κ. Γεράσιμου Μοσχόπουλου, αρτοποιού, Άστρος Κυνουρίας 
      (Πηγή: βιβλίο «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης – Μαρτυρίες» – Τόμος Β´, Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων, Άγιον Όρος.)

      https://choratouaxoritou.gr/?p=299268

      Αρχιεπίσκοπος Συρακουσών και Τριάδος κυρός Αβέρκιος. 1906-1976.

      “Όταν θα βγει ένα υποχρεωτικό ηλεκτρονικό έγγραφο χωρίς δυνατότητα να το απορρίψετε, αυτή είναι η σφραγίδα του Αντιχρίστου.”

      “Όταν σας πουν οτι πρέπει να λάβει ο κάθε άνθρωπος έναν μοναδικό ηλεκτρονικό αριθμό που θα είναι αναντικατάστατος, αυτή είναι η σφραγίδα του αντιχρίστου.”

      https://youtube.com/watch?v=5mwQwBYwNVc&si=ChcWAflKqREU01Li

      https://choratouaxoritou.gr/?p=292133

      †Αρχιμ. Εμμανουήλ Καλύβας.
      «Προσκυνητές τού θηρίου υπάρχουν εις ΠΑΝΤΑΣ τούς αιώνας. Αυτοί κολάζονται, διότι φέρουν τό ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝ ήθικόν χάραγμα τής προσκυνήσεως τού θηρίου καί τού άντιχρίστου ήθους. Τό χάραγμα τού όνόματος τού θηρίου-Άντιχρίστου, ώς ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ, όρατόν χάραγμα, έμφανίζεται έπί τής έποχής έπικρατήσεως τού Άντιχρίστου.
      [Δηλαδή] Οι προσκυνητές [του αντιχρίστου πνεύματος] υπάρχουν σε κάθε εποχήν, ενω οι χαραγμένοι [ΚΑΙ] με το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ ορατόν χά­ραγμα ΜΟΝΟΝ επι εποχής Αντιχρίστου.» (Απο το βιβλίο του, “Το Χάραγμα του Αντιχρίστου”, σελ. 221-223)

      —–

      Χαρακτηριστικά (ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ) χαράγματος:
      Το χάραγμα είναι αισθητή αναγνωpίσιμη σφραγίδα, γνώρισμα ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ(1).
      (Αποκ. 13, 16-18. Ανδρέας P.G. 106, 340 ΑΒ. Αρέθας P.G. 106, 681Α).
      Θα χαράσσεται ΟΡΑΤΑ(2) αντί του Σταυρού καί του Βαπτίσματος (Ιππόλυτος. ΒΕΠ. 6, 200. 283, 289). Το
      χάραγμα είναι σφραγίδα αναγνωρίσιμη ΚΑΙ εξ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ(3) (Ιππόλυτος, ΒΕΠ. 6, 289. Εφραίμ ο Σύρος, Τόμος Δ.
      σελ. 123).
      Θα χαράσσεται ΚΑΙ στο ΣΩΜΑ(4), στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο (Αποκ. 13, 16).
      Θα διαχωρίζει
      σφραγισμένους απο ασφράγιστους (Αποκ. 13, 17. Ανδρέας P.G. 106. 277C. Αρέθας, P.G. 106. 604C. Ιππόλυτος,
      ΒΕΠ. 6. 289).
      ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ είναι γνώρισμα ΕΜΠΟΡΕΥΤΕΟΥ, ΦΕΡΟΜΕΝΟΝ, καί ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΟΝ «και ίνα μη τις δύνηται ΑΓΟΡΑΣΑΙ ή ΠΩΛΗΣΑΙ ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού.» (Αποκ. 13, 17. Ανδρέας. P.G. 106, 340 ΑΒ. Αρέθας, P.G. 106, 680C. Ιππόλυτος, P.G. 10, 930Α. ΒΕΠ.
      6, 289).
      Το «όνομα» καί ο «άριθμός του όνόματος» έχουν την αυτήν πρακτικήν κυριολεκτική λειτουργία του
      χάραγματος, είναι σφραγίδα-χάραγμα του Αντιχρίστου καί «γνώρισμα τού έμπορευτέου καί μή» (Αρέθας, P.G.
      106. 680C).

      [Αριθμός(χξς’=666) και όνομα, ισόκυρα]

      Σταύρος Μπαλάσκας(συνδικ. ΕΛ.ΑΣ): “Τις ταυτότητες θα τις πάρετε θέλετε δεν θέλετε – Ακόμα και στα βουνά να πάτε θα τις χρειαστείτε για να αγοράσετε σπίρτα”…!!! https://www.pronews.gr/pronews-tv/entasi-s-mpalaska-me-politi-gia-tis-taytotites-mexri-to-2026-tha-einai-psifiakes-teleia-kai-payla-tha-pame-sta-vouna/

  4. Ας μας πει καποιος τι προσφερει ο προσωπικος αριθμος εφοσον αποτελειται κυριως απο τον ΑΦΜ… και γινεται ολη αυτη η ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ αναστατωση, ενω εχουν ηδη εκδοθει οι νεες ταυτοτητας χωρις αυτον υον αριθμο;; ΑΦΜ εχουμε. Για ποιον λογο να επινοησουμε αλλα 3 ασχετα στοιχεια και να τα κοτσαρουμε στον υπαρχοντα αφμ;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.