Έχουμε γράψει τόσα πολλά για τα επερχόμενα Google Pixel 4 και Google Pixel 4XL, που έχουμε μάθει από την ίδια την Google, κάτι που σημαίνει ότι ελάχιστα μένουν να αποκαλυφθούν στο event στις 15 Οκτωβρίου. Σε αυτήν ακριβώς την ημερομηνία, η Google θα διεξάγει το Made by Google event και φυσικά, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα δυο αυτά smartphones. Επιπλέον, μια ιστοσελίδα, που αποκαλείται Nextrift , ισχυρίζεται ότι έχει στη κατοχή της ένα Google Pixel 4XL που τρέχει pre-release software. Η συσκευή, είναι η έκδοση Clearly White, με την ιστοσελίδα να αναφέρει ορισμένες περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το smartphone.

Αρχικά, η 6.23-inch AMOLED display στο Pixel 4 XL, θα διαθέτει ρυθμό ανανέωσης εικόνας στα 90Hz. Το χαρακτηριστικό, θα αποκαλείται Smooth Display και όταν θα ενεργοποιείται, μόνο οι εφαρμογές οι οποίες δεν υποστηρίζουν τον πιο γρήγορο ρυθμό, θα τρέχουν στο σύνηθες refresh. Δυστυχώς, φαίνεται, ότι η Google επέλεξε να μην εξοπλίσει τη συσκευή με τον υπερχρονισμένο Snapdragon 855+. Ως εκ τούτου, η μη Plus έκδοση του συγκεκριμένου επεξεργαστή θα μπορεί να βρεθεί στο Pixel 4 XL μαζί με 6GB, ενώ η έκδοση που είχε η ιστοσελίδα στα χέρια της φέρει 128GB χώρου και 3700mAh χωρητικότητα μπαταρίας.

Από τη στιγμή που η συσκευή έτρεχε pre release software, δεν είχε πρόσβαση στην οπίσθια κάμερα των 16MP telephoto. Επιπλέον, το Motion Sense feature το οποίο βασίζεται στο Soli chip ήταν και αυτό μη διαθέσιμο. Όταν το Motion Sense θα ενεργοποιηθεί για συγκεκριμένες αγορές, θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν skip μουσικά κομμάτια, να απορρίψουν μια κλήση ή να απενεργοποιήσουν υπενθυμίσεις, απλά με την χρήση gestures.

Στο Google Pixel 4 το Face Unlock θα είναι το μοναδικό feature βιομετρικής ταυτοποίησης. Δεν υπάρχει σαρωτής αποτυπωμάτων, ούτε κάποιος εντός οθόνης. Η διαδικασία του setup, που απαιτεί από τους χρήστες να μετακινήσουν το κεφάλι τους εντός ενός κύκλου, είναι παρόμοια με τη διαδικασία που ακολουθούν οι χρήστες του iPhone για το setup του Face ID στις συσκευές τους. Σε αντίθεση όμως με την βελτιωμένη έκδοση του Face ID, το Face Unlock δεν θα λειτουργεί αν το τηλέφωνο είναι τοποθετημένο σε ένα γραφείο με τον χρήστη να κοιτά το handset. Οι υποψήφιοι αγοραστές του Google Pixel 4 XL θα μπορούν να ρυθμίσουν το Face unlock για το ξεκλείδωμα της συσκευής τους, να πραγματοποιήσουν σύνδεση σε apps και να πιστοποιήσουν την ταυτότητά τους για mobile συναλλαγές. Μια άλλη επιλογή, θα δώσει ακόμη τη δυνατότητα στο χρήστη να μεταβαίνει στην τελευταία οθόνη που χρησιμοποίησε μετά το ξεκλείδωμα.

Επιπλέον, η ιστοσελίδα δημοσιεύει και ένα μίνι συγκριτικό δειγμάτων μεταξύ Pixel 4XL και Galaxy S10. Με λίγα λόγια, ο μοναδικός 12MP αισθητήρας του Pixel 4XL κατάφερε να προβεί στη καταγραφή περισσότερης λεπτομέρειας και να κάνει με μεγαλύτερη ακρίβεια render τα χρώματα. Βέβαια, η κρίση μιας φωτογραφίας είναι υποκειμενική. Θυμηθείτε όμως ότι δεν πρόκειται για την τελική έκδοση του Pixel.

Google Pixel 4XL – Galaxy S10+

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.