Ερευνητές από την εταιρεία ασφαλείας Check Point αποκάλυψαν μια νέα ευπάθεια που επηρεάζει Android συσκευές με επεξεργαστή της Qualcomm. Η ευπάθεια ονομάζεται QuadRooter, και ουσιαστικά είναι ένα σύνολο από τέσσερα τρωτά σημεία που επηρεάζουν πάνω από 900 εκατομμύρια smartphones και tablets με Snapdragon επεξεργαστή, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων ναυαρχίδων της Samsung, όπως το Galaxy S7 ή ακόμα και το BlackBerry DTEK50 που σύμφωνα με την εταιρεία είναι το “πιο ασφαλές Android smartphone στον κόσμο.”

android_bug

Αν το QuadRooter εκμεταλλευθεί, μπορεί να δώσει στον επιτιθέμενο πλήρη έλεγχο στην επηρεασμένη συσκευή, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο συγκεκριμένο smartphone ή tablet. Ο χρήστης αρκεί να εγκαταστήσει ένα κακόβουλο app που δεν θα απαιτεί ειδικά δικαιώματα για να του δώσει την πρόσβαση.

Η Qualcomm ενημερώθηκε σχετικά με τα τρωτά σημεία που βρέθηκαν στους drivers της, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και λέει πώς όλα διορθώθηκαν και τα patches παραδόθηκαν στους πελάτες. Ενώ τρεις από τις τέσσερις ευπάθειες έχουν ήδη ενσωματωθεί στην πιο πρόσφατη μηνιαία ενημέρωση ασφαλείας από την Google, εκκρεμεί ακόμη μία – η οποία θα συμπεριληφθεί στην ενημέρωση του Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Check Point έχει επίσης κυκλοφορήσει μια ειδική εφαρμογή που ελέγχει αν η συσκευή επηρεάζεται από το QuadRooter. Έτσι μπορείτε να επιβεβαιώσετε αν υπάρχουν ή όχι αυτά τα τρωτά σημεία στη συσκευή σας από ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.