Προγραμματιστής δημιούργησε μια ανεπίσημη εφαρμογή για macOS για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ συσκευών Android και υπολογιστών macOS με τη χρήση της λειτουργίας Nearby Share της Google. Η εφαρμογή ονομάζεται NearDrop και προς το παρόν επιτρέπει σε υπολογιστές macOS να λαμβάνουν αρχεία με το Nearby Share από συσκευές Android. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η αποστολή αρχείων από τον υπολογιστή σε μία συσκευή Android. Επίσης, λειτουργεί μόνο μέσω Wi-Fi LAN, προς το παρόν, οπότε το Mac και η συσκευή Android πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο για να γίνει σύνδεση και μεταφορά αρχείων.

Το NearDrop είναι διαθέσιμο μόνο στο GitHub του προγραμματιστή και απαιτεί μία σχετικά εύκολη διαδικασία ώστε να είναι έτοιμη προς χρήση. Ίσως, το μόνο πρόβλημα σε όλο αυτό είναι ότι ο χρήστης πρέπει να αισθάνεται άνετα με τη λήψη περιεχομένου από “μη επίσημες”, όπως τα καταστήματα εφαρμογών. Από εκεί και πέρα, όσοι έχουν δοκιμάσει την εφαρμογή λένε ότι λειτουργεί απροβλημάτιστα και η μεταφορά αρχείων εκτελείται απρόσκοπτα, καθώς η Android συσκευές αναγνωρίζουν τα Mac άμεσα ως ασφαλείς συσκευές Nearby Share.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ίδια η Google δημιουργεί τη δική της Nearby Share εφαρμογή για macOS, όπως άλλωστε κάνει και με τα Windows όπου ήδη κυκλοφορεί η πρώτη beta εφαρμογή. Ωστόσο, το NearDrop είναι η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή, αυτή τη στιγμή, για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το Nearby Share των συσκευών Android για την εύκολη αποστολή αρχείων σε υπολογιστές macOS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.