Η δολοφονία του George Floyd προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις. Στις ΗΠΑ και άλλες χώρες γίνονται διαδηλώσεις, και πολλές οργανώσεις σχετικές με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπολέμηση των διακρίσεων, και τα λοιπά, έχουν λάβει δράση. Το σύνθημα σε όλο αυτό είναι το “Black Lives Matter” και το Netflix συμμετέχει με τον δικό του τρόπο.

Το Netflix ανακοίνωσε, μέσω Twitter, πως πρόσθεσε στην πλατφόρμα του μία συλλογή με θέμα την ιστορία των μαύρων. Επίσης, αν δοκίμασες σήμερα να κάνεις σύνδεση στην ιστοσελίδα είδες μία εικόνα που σε ενημέρωνε για την προσθήκη της συλλογής και γιατί δημιουργήθηκε.

Όπως αναφέρει το Netflix, όταν λέμε “Black Lives Matter” αυτό άμεσα σημαίνει πως και η ιστορία τους έχει σημασία. Η πλατφόρμα λοιπόν δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προώθηση της αλήθειας και αναγνώρισε πως ένας τέτοιος στόχος απαιτεί πολύ προσπάθεια και χρόνο. Ωστόσο, κάνει το πρώτο βήμα επισημαίνοντας τις ισχυρότερες και πιο περίπλοκες εμπειρίες που έχουν βιώσει οι Μαύροι.

Η συλλογή περιέχει μερικά εμβληματικά αριστουργήματα που μόνο γνώση μπορούν να μοιράσουν, όπως το Da 5 Bloods, το Moonlight, το 13th, και το Dee Ree Mudbound. Την πλήρη συλλογή μπορείς να βρεις σε αυτή τη διεύθυνση “netflix.com/blacklivesmatter“. Από σήμερα, άσε την άκρη το Friends και το La Casa De Papel, και αφιέρωσε τον χρόνο σου στη συλλογή “Black Lives Matter” του Netflix.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.