Πριν λίγες εβδομάδας η αμερικάνικη εταιρία Astrobotic πραγματοποίησε την πρώτη αποστολή ιδιωτικής εταιρίας στο φεγγάρι. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως σχεδίαζαν, καθώς λόγω διαρροής καυσίμου η σεληνάκατος δεν κατάφερε να φτάσει στο φεγγάρι.

Τώρα έρχεται η Intuitive Machines να ανακοινώσει πως θα επιχειρήσει να γράψει το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία, σαν την πρώτη ιδιωτική εταιρία που έφτασε στη Σελήνη. Το σκάφος της ονομάζεται «Οδυσσέας» και η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για την ημέρα των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου. Άλλωστε το φεγγάρι είναι από τα μεγαλύτερα σύμβολα του ρομαντισμού και της αγάπης. Ο πύραυλος που θα στείλει την σεληνάκατο στο φεγγάρι είναι της SpaceX, ενώ αν υπάρξουν προβλήματα με τον καιρό, η εκτόξευση μπορεί να γίνει μέχρι και δύο ημέρες μετά.

Αν όλα πάνε καλά με την εκτόξευση, το σκάφος θα επιχειρήσει να προσσεληνωθεί στην Σελήνη, στις 22 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα η προσεδάφιση θα γίνει στον κρατήρα Malapert A, που βρίσκεται στο νότιο πόλο της Σελήνης.

Ο Οδυσσέας θα μεταφέρει εξοπλισμό της NASA για την διενέργεια επιστημονικών μελετών και πειραμάτων, για το ερευνητικό κέντρο του Αεροναυτικού Πανεπιστημίου Embry-Riddle.

Τρομακτική και μαγευτική καταγραφή ηλιακής έκλαμψης μετά από έκρηξη

Παράλληλα θα μεταφέρει και 130 κιλά σε αντικείμενα από ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες στέλνουν ότι μπορεί να βάλει ο νους σας. Αναμνηστικά και έργα τέχνης όπως επίσης και προσωπικά αντικείμενα, που οι πελάτες τους θέλουν να τοποθετήσουν στον φυσικό μας δορυφόρο. Με το αζημίωτο βέβαια. Μέσα σε αυτά είναι και αντίγραφα γλυπτών του Τζεφ Κουνς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.