Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ισχύει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Πλέον, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως η εργασία και η αγορά τροφίμων, ενώ όποιος μετακινείται πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του ταυτότητα καθώς και σχετική βεβαίωση, στην οποία θα αναφέρεται η διεύθυνση, το όνομά του και ο σκοπός μετακίνησης. Εκτός από βεβαίωση, ο πολίτης μπορεί να στείλει και SMS, με τα ίδια στοιχεία, στο 13033.

Το SMS όμως, αν και πρακτικό, ίσως δυσκολεύει ακόμη κάποιους, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και αυτούς που ακόμη μπερδεύονται με το τι πρέπει να περιλαμβάνει. Γι’ αυτό, ο Δημήτρης Γερογιάννης της Mantis Business Innovation, δημιούργησε μια online φόρμα για να μπορεί οποιοσδήποτε να δημιουργεί αυτόματα τα SMS κατά την διάρκεια της απαγόρευσης εξόδου, εισάγοντας τα στοιχεία του (άπαξ) και στη συνέχεια επιλέγοντας τον λόγο εξόδου. Κάνοντας τα παραπάνω, το SMS δημιουργείται αυτόματα και ξεκινά η σχετική εφαρμογή στο κινητό για να ολοκληρωθεί η αποστολή.

“Όλα ξεκίνησαν για να μπορέσω να βοηθήσω γρήγορα τους γονείς μου να στέλνουν τα σχετικά SMS… Καθώς μοιράστηκα την φόρμα με φίλους που δεν ήξεραν Ελληνικά διαπίστωσα ότι υπάρχει μια ανάγκη και γι’ αυτούς τους συνανθρώπους μας…”, λέει ο Δημήτρης Γερογιάννης στο facebook.  Πλέον, η πλατφόρμα είναι στον “αέρα”, διαθέσιμη σε τρεις γλώσσες. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η φόρμα λειτουργεί μόνο για πρόσβαση από κινητό τηλέφωνο. Με την ενεργοποίηση της επιλογής “Δημιουργία SMS” δημιουργείται σχετικό μήνυμα στο τηλέφωνό, όπου και ο χρήστης θα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή για να λάβει το σχετικό μήνυμα επιβεβαίωσης. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης πρέπει να ελέγχει ότι έλαβε το επιβεβαιωτικό μήνυμα πριν την μετακίνησή του.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως ξεχασαις να γράψεις μία γλώσσα Μαρόκο υπάρχει κουρδικό υπάρχει τουρκικό γιοκ μπράβο συγχαρητήρια αμετ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.