Η Huawei κατέθεσε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με Quantum chip και computer. Η εταιρεία δημοσίευσε το αντίστοιχο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό CN114613758A. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τρέχουσα πατέντα της κινέζικης εταιρείας προσφέρει ένα κβαντικό chip καθώς και έναν υπολογιστή για την επίλυση προβλημάτων χαμηλής απόδοσης. Δεδομένου ότι η εφαρμογή σχετίζεται με την τεχνολογία κβαντικών υπολογιστών, θα διευκολύνει την παραγωγή κβαντικών chip.

Κατά συνέπεια, τα κβαντικά chip θα περιλαμβάνουν μια δομή σύζευξης, δομή καταστολής λειτουργίας κοιλότητας, sub-chip M και substrate. Η διάταξη των sub-chip Μ γίνεται στην επιφάνεια του substrate με κενά. Κάθε sub-chip αποτελείται από N qubits. Η δομή ζεύξης διατηρεί τη διασύνδεση μεταξύ των sub-chip Μ και η δομή καταστολής λειτουργίας κοιλότητας βρίσκεται στην άκρη κάθε sub-chip. Επίσης, στο κενό των sub-chip Μ υπάρχει αύξηση της συχνότητας λειτουργίας του κβαντικού chip.

Εδώ, ο όρος M και N αναφέρεται σε έναν θετικό ακέραιο. Το M είναι μεγαλύτερο από 1, εν τω μεταξύ, το N είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 1. Τα sub-chip Μ στο κβαντικό chip θα μειώσουν την καταπόνηση της κατασκευής και θα βελτιώσουν την απόδοση παραγωγής. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Huawei ασχολείται με τις κβαντικές θεωρίες. Τον Ιανουάριο του 2021, της αποδόθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για «σύστημα διανομής κβαντικού κλειδιού, μέθοδο, και συσκευή».

Με την πάροδο του χρόνου, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής ανακήρυξε την πρώτη βιομηχανία κβαντικών τυχαίων αριθμών. Αυτή η βιομηχανία απέκτησε το όνομα Key Devices and Modules for Quantum Key Distribution. Βασίστηκε κυρίως στο Πρωτόκολλο BB84 Part 3: Quantum Random Number Generator. Παράλληλα με την Huawei, πολλά ινστιτούτα τεχνολογίας συμμετείχαν στην προετοιμασία. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα προχωρήσει η Huawei με τα νέα Quantum chip και computer.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.