Σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει στο e-banking της Εθνικής Τράπεζας, η τράπεζα ενημερώνει από 1/9 και για κάθε συναλλαγή ποσού 1.000 ευρώ και άνω θα απαιτείται ταυτοποίηση μέσω ενός τρίτου παράγοντα (3rd factor authentication), εφόσον ο χρήστης επιλέξει να εγγραφεί στην εν λόγω υπηρεσία.

Ειδικότερα η τράπεζα θα ζητάει την καταχώρηση μιας συνθηματικής λέξης ή φράσης, την οποία θα καλείστε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε συναλλαγή, πέραν του κωδικού μιας χρήσης ή της σχετικής έγκρισης της συναλλαγής μέσω του κινητού σας τηλεφώνου δια της εφαρμογής της τράπεζας (push notification) που είναι ήδη σε εφαρμογή. Η λέξη ή φράση που θα ορίσετε είναι αυστηρώς προσωπική.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να μην εγγραφείτε στην υπηρεσία πρόσθετης ταυτοποίησης, σε περίπτωση προσπάθειας phising θα ευθύνεστε για οποιαδήποτε ζημία ανεξαρτήτως ποσού, καταλήγει η τράπεζα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.