Η πρώτη ανάλυση των δειγμάτων του Bennu,  του αστεροειδούς που η NASA έφερε στη γη, αποκαλύπτει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία. Αρχικά, δηλαδή, ότι φέρει σε αφθονία άνθρακα και νερό αν και μια νέα ανάλυση των δειγμάτων έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ερευνητές.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές προβληματίζονται για την παρουσία μαγνησίου, νατρίου και φωσφορικών αλάτων που βρέθηκαν στο εξωτερικό περίβλημα των κομματιών που πάρθηκαν από τον Bennu. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν πρόσβαση στην καρδιά του υλικού, η οποία βρίσκεται στο δοχείο επιστροφής που ακόμη δεν έχει ανοίξει η NASA.

Η NASA προσπαθεί να κατασκευάσει τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα επιτρέψουν το άνοιγμα των δειγμάτων του Bennu. Προς το παρόν όμως, υπάρχουν πολλά κομμάτια που πιάστηκαν έξω από το δοχείο, συμπεριλαμβανομένου ενός 3.5 εκατοστών, του μεγαλύτερου που έχει συλλεχθεί. Αυτό ακριβώς το πέτρωμα μπλόκαρε το μηχανισμό συλλογής του σκάφους και έχει σκούρο χρώμα, ενώ τα υπόλοιπα είναι πιο ανοιχτόχρωμα. Όλα όμως προκαλούν μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον στους επιστήμονες που εργάζονται για την ανάλυσή τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.