Ο διεθνής διαστημικός σταθμός άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 2000 σε μια συνεργασία των διαστημικών υπηρεσιών ΗΠΑ, Ρωσίας, Ιαπωνίας, Καναδά και Ευρώπη. Η αντίστροφη μέτρηση έχει πλέον ξεκινήσει. H NASA θα τον ρίξει στον ωκεανό. Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ύψος 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Η NASA ήδη έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται τα σχέδια για το πως θα μπορέσει να το υλοποιήσει. Η ίδια επισημαίνει ότι θα χρειαστεί ένα διαστημικό σκάφος που θα λειτουργήσει ως ρυμουλκό το οποίο θα συνδεθεί στον ISS και θα τον φέρει σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της γης.

Εκεί το σκάφος θα αποσυνδεθεί και θα αφήσει τον σταθμό να εισέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα όπου ένα μέρος θα καταστραφεί από την τριβή και ό,τι μείνει ανέπαφο θα πέσει σε σημείο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Δεν θα δημιουργηθεί νέος διαστημικός σταθμός. Όλο το βάρος πέφτει πλέον στην Σεληνιακή Πύλη, ενός επανδρωμένου σταθμού σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.