Μια νέα εικόνα από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης δίνεται στη δημοσιότητα και απεικονίζει το σημείο προσεδάφισης της αποστολής Artemis III της NASA. Η NASA συνεργάστηκε με το National Geographic για τη δημιουργία ενός μωσαϊκού του Shackleton Crater, στο Νότιο Πόλο της Σελήνης με φωτογραφίες από τα σκάφη Pathfinder Lunar Orbiter και Lunar Reconnaissance Orbiter.

NASA: O ήχος μιας μαύρης τρύπας (video) – το τέλος του κόσμου αν ήταν κοντά στη γη

nasa

 

Ο συγκεκριμένος κρατήρας είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς θα μπορούσε να διατηρεί ποσότητες πάγου που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τους αστροναύτες με διάφορους τρόπους, όπως προστασία από την επιβλαβή ακτινοβολία του Διαστήματος ή σαν προωθητικό καύσιμο για τους πυραύλους.

H επίσημη περιγραφή σύμφωνα με τη NASA και το NatGeo: Το εσωτερικό του κρατήρα στο νότιο πόλο του φεγγαριού, που καλύπτεται από μόνιμο σκοτάδι, αποκαλύπτεται σε αυτό το εκπληκτικό μωσαικό. Ο ίδιος ο κρατήρας καταγράφηκε από την ShadowCam, ένα όργανο της NASA που έχει σχεδιαστεί για να κοιτάζει στα σκιερά μέρη της σεληνιακής επιφάνειας και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Σε αυτή την εικόνα διακρίνονται τμήματα τριών από τις 13 πιθανές περιοχές προσγείωσης των αστροναυτών κατά τη διάρκεια του Artemis ΙΙΙ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.