Για πρώτη φορά η NASA στον Άρη, εντόπισε ενδείξεις αποξηραμένων, αρχέγονων ποταμών Το Mars Reconnaissance Orbiter της διαστημικής υπηρεσίας κατέγραψε ένα στιγμιότυπο μιας άλλης εποχής, δισεκατομμύρια χρόνια πριν, όταν το νερό έρεε στην επιφάνεια του πλανήτη.

nasa

Οι ελικοειδείς μορφές που βλέπουμε παρακάτω είναι το αποτέλεσμα του νερού που κάποτε γέμιζε αυτούς τους ποταμούς με χαλίκι, ενώ οι λεπτότεροι κόκκοι περιέβαλαν την υδάτινη οδό όταν οι όχθες υπερχείλιζαν.

nasa

Το διαστημικό σκάφος της NASA τράβηξε αυτή την εικόνα από σχεδόν 166 μίλια πάνω από τις πεδιάδες του Κόκκινου Πλανήτη. Η κάμερα που φέρει ονομάζεται High Resolution Imaging Experiment ή HIRISE, η οποία καταγράφει τέτοιες λεπτομερείς φωτογραφίες.

Μόλις ανακαλύφθηκε η προέλευση του νερού στο ηλιακό μας σύστημα!

Σε αντίθεση με τη Γη, ο Άρης έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την ατμόσφαιρά του, κάνοντάς τον έναν έντονα ξηρό, ερημικό κόσμο. Ο Άρης σήμερα είναι 1.000 φορές πιο ξηρός από την πιο ξηρή έρημο της Γης και οι συνθήκες για ζωή δεν είναι κατάλληλες. Όμως το Perseverance της NASA, συνεχίζει να αναζητά στον Κόκκινο Πλανήτη πιθανά σημάδια πρωτόγονης ζωής του παρελθόντος, αν αυτήυπήρξε ποτέ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.