Τα ρομπότ εξερεύνησης του Άρη της NASA θα είναι μόνα τους για τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες, καθώς, η γνωστή διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, αναμένει ένα φυσικό φαινόμενο που θα εμποδίσει την κανονική επικοινωνία μαζί τους.

Ο Άρης και η Γη έχουν φτάσει σε θέσεις που τους τοποθετούν στις αντίθετες πλευρές του ήλιου, σε μια ευθυγράμμιση γνωστή ως ηλιακή σύνοδος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η NASA λέει ότι είναι επικίνδυνο να προσπαθήσει να στείλει εντολές στα όργανά της στον Άρη, επειδή οι παρεμβολές από τον ήλιο θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τα ρομπότ.

Για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, η NASA θα σταματήσει να δίνει εντολές μέχρι οι πλανήτες να μετακινηθούν σε πιο κατάλληλες θέσεις. Η παύση ξεκίνησε το Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. Μια ηλιακή σύνοδος του Άρη συμβαίνει κάθε δύο χρόνια και ενώ τα διαστημικά σκάφη θα συνεχίσουν να μπορούν να στέλνουν βασικές ενημερώσεις για την κατάστασή τους, η επικοινωνία θα σταματήσει εντελώς για τις δύο ημέρες που ο ήλιος αποκλείει εντελώς τον Άρη. Τα όργανα θα συνεχίσουν να συλλέγουν δεδομένα για τις αντίστοιχες αποστολές τους, αλλά δεν θα στείλουν αυτές τις πληροφορίες πίσω στη Γη κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πραγματικά με κάτι φωτό από pc και με βουνά της Γης στο χρώμα δήθεν του Άρη εντάξει… Και εγώ έχω στείλει ufo δικής μου κατασκευής υπερπροηγμενο τεχνολογικά και γυρίζει όλο τον Άρη σε 5 δευτερόλεπτα… Χαχαχαχα!!! ΜΑΣΑ™…

  2. Για φαντάσου, να γίνει εποίκηση στον Άρη, να θέλεις να επικοινωνήσεις με τον συγγενή σου ή τον δικό/ή σου και να μην μπορείς για δύο βδομάδες να το πράξεις … λόγω αντίθετης θέσης με τον … ήλιο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.