Η NASA πέτυχε να καταγράψει τους ήχους μιας μαύρης τρύπας που βρίσκεται στην καρδιά ενός σμήνους γαλαξιών. Αν και ο ήχος δεν μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα, σύμφωνα με τη NASA, ένα σμήνος γαλαξιών όπως αυτό στον αστερισμό του Περσέα περιβάλλεται από τόσο πολύ αέριο που τα ηχητικά κύματα μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από αυτό.

nasa black hole

Ωστόσο, χρειάστηκε πολλή δουλειά για να γίνουν τα ηχητικά κύματα του Περσέα ακουστά στο ανθρώπινο αυτί κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από θορύβους 250 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά.

Σύμφωνα με τη NASA, ενώ το φως δεν μπορεί να διαφύγει από μια μαύρη τρύπα καθώς απορροφά και καταβροχθίζει τα πάντα, το υλικό γύρω της μπορεί να παράγει εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που ταξιδεύουν προς τα έξω και μπορούν να αναπηδήσουν σε νέφη αερίων.

Η NASA έχει δημοσιεύσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τις μαύρες τρύπες κατά τη διάρκεια των ετών και έχει καθορίσει την κλίμακα για το γιγαντιαίο μέγεθος που μπορούν να φτάσουν ορισμένες από αυτές.

Ορισμένες από αυτές μπορεί να έχουν 60 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του ήλιου που βρίσκεται στην καρδιά του ηλιακού μας συστήματος. Υπάρχουν από 10 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο μαύρες τρύπες στον δικό μας γαλαξία.

Ωστόσο, ακόμη και μια μικρή θα ήταν αρκετή για να καταστρέψει τα πάντα κοντά στον πλανήτη μας.

Οι επιστήμονες προσομοίωσαν τι θα έκανε μια μαύρη τρύπα εννέα χιλιοστών αν βρισκόταν κοντά στη Γη. Σύμφωνα με αυτήν, θα ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να αποσπάσει μεγάλα κομμάτια του πλανήτη, εν ολίγοις το τέλος του κόσμου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.