Η Nasa απέχει λιγότερο από τρεις μήνες από την εκτόξευση μιας αποστολής σε έναν αστεροειδή ο οποίος είναι φορτωμένος με μέταλλα που σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος αγγίζει τα 10 πεντάκις εκατομμύρια.

Με διάμετρο 140 μιλίων, η Ψυχή έχει το 1/16 της διαμέτρου του Φεγγαριού. Εκείνο όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η γεωλογική σύνθεσή της. Έρευνα του 2020 ανακάλυψε ότι αποτελείται κυρίως από μέταλλο και νικέλιο.

Μπορεί η εξόρυξη στο διάστημα να φαντάζει σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας ωστόσο η Nasa έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω σε έρευνες που ελπίζει ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξόρυξη στη Σελήνη. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2022, η εταιρεία Blue Origin του Jeff Bezos αγόρασε μια νεοσύστατη επιχείρηση που εξειδικεύεται στη ρομποτική εξόρυξη στο διάστημα.

Η αποστολή αναμένεται να εκτοξευθεί από Cape Canaveral Florida των ΗΠΑ στις 5 Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσουν από κοντά τον αστεροειδή, ο οποίος αξίζει να αναφερθεί ότι είχε ανακαλυφθεί το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Annibale de Gasparis

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.