Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορήσει το Netflix ότι η βιβλιοθήκη του με τις ταινίες είναι μικρή, έχοντας χάσει πολλές τα τελευταία χρόνια. Και αν και είναι αλήθεια ότι το Netflix έχει κατά 3.000 λιγότερες ταινίες από το 2010 και ότι το  Amazon Prime έχει βιβλιοθήκη κατά 4.5x μεγαλύτερη, το μέγεθος δεν είναι το μόνο που μετράει. Είναι η ποιότητα εκείνη που παίζει ρόλο, με το Streaming Observer εξετάζει ποια υπηρεσία streaming  έχει τη βιβλιοθήκη με ταινίες με τις υψηλότερες αξιολογήσεις.

Σε μια προσπάθεια να αναλύσουν την ποιότητα των ταινιών κάθε υπηρεσίας, στράφηκαν στη λίστα του Rotten Tomatoes με  Certified Fresh ταινίες. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων από το Rotten Tomatoes, από τους streaming servers providers και third-party sites ReelGood  και JustWatch, ανέλυσαν τις βιβλιοθήκες ταινιών του Netflix, Amazon Prime, Hulu και HBo Now.

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των ταινιών, καμιά άλλη μεγάλη υπηρεσία streaming δεν πλησιάζει το Amazon Prime. Με συνολικά 17.461 ταινίες, η βιβλιοθήκη του Prime της Amazon είναι κατά 4.5x μεγαλύτερη από τον πιο κοντινό ανταγωνιστή, το Netflix που έχει περίπου 3.839 ταινίες.

Αν και πολλοί θα υποστηρίξουν ότι η ποιότητα είναι πιο σημαντική (και συμφωνούμε), σημασία έχει σε κάποιο βαθμό και το μέγεθος της βιβλιοθήκης. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τους συνδρομητές ευχαριστημένους, οι υπηρεσίες χρειάζονται να έχουν μια μεγάλη βιβλιοθήκη που να ανανεώνεται συνεχώς. Και εδώ η Amazon κάνει εξαιρετική δουλειά.

Παρά την ανησυχία ότι το Netflix χάνει πολλές ταινίες, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο όσον αφορά την ποιότητα των ταινιών, βρίσκεται μπροστά.  Συγκεκριμένα, έχει περισσότερες Certified Fresh ταινίες από το Prime, Hulu και Hbo Now.

  • Netflix – 3,839 ταινίες συνολικά εκ των οποίων οι 596 είναι Certified Fresh (15.5%)
  • Hulu: 2,336 συνολικά εκ των οποίων οι 223 είναι Certified Fresh (9.6%)
  • HBO Now: 815 ταινίες συνολικά, εκ των οποίων 38 είναι Certified Fresh (4.7%)
  • Amazon Prime – 17,461 ταινίες συνολικά, εκ των οποίων οι 232 είναι Certified Fresh (1.3%)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.