Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung και πως αυτό θα λειτουργεί ακριβώς. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι δύσκολα μπορείς να δείξεις τον τρόπο λειτουργίας του, αν και το androidauthority, επιχείρησε να κάνει αυτό ακριβώς.

Η Samsung όπως και οι άλλοι Android κατασκευαστές, προετοιμάζονταν εδώ και χρόνια για την διάθεση ενός νέου είδους smartphone. Επρόκειτο για ένα το οποίο θα εκμεταλλευόταν τα πλεονεκτήματα της εύκαμπτης οθόνης, ώστε να μπορεί να διπλώσει χωρίς να πάθει ζημιά. Θα χρησιμοποιεί έναν μεντεσέ, για να μπορεί να διπλώσει, ενώ είναι πιθανόν ακόμη και το ίδιο το σώμα ή η μπαταρία να μπορεί να αναδιπλωθεί. Έχουμε δυο πιθανά σενάρια, ως προς το πως θα μπορεί να γίνει η αναδίπλωση. Είτε προς τα μέσα, είτε προς τα έξω.

Αν η Samsung επιλέξει να ακολουθήσει την προσέγγιση της αναδίπλωσης προς τα μέσα, τότε η συσκευή θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός clamshell /flip smartphone. Θα το ανοίγετε για να αποκαλυφθεί η οθόνη, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω. Στην ίδια εικόνα, που έχουμε βλέπουμε και τη συσκευή να διπλώνει προς τα έξω. Σε κάθε περίπτωση το smartphone αναμένεται να λειτουργεί σαν ένα μικρό tablet ή σαν ένα μεγάλο phablet όταν θα είναι πλήρως ανοιχτό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες μας, η Samsung έχει δημιουργήσει prototypes και για τους δυο τρόπους αναδίπλωσης, αν και λέγεται ότι τα πρώτα αναδιπλούμενα smartphones θα αναδιπλώνουν προς τα μέσα.

Galaxy X folding phone design

Παρακάτω ακολουθούν τρεις ιδέες για το πως θα λειτουργεί το αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας. Για το άρθρο, ας υποθέσουμε ότι θα περιλαμβάνει μια 18:9 display όταν δεν θα είναι διπλωμένη.

  1. Μια συσκευή η οποία θα διπλώνει τρεις φορές

2. Μια συσκευή με οθόνη 7.3 ιντσών που θα διπλώνει και θα αφήνει μια περιοχή 4.5 ιντσών για χρήση

3. Μια συσκευή με οθόνη 7-8 ίντσες που θα διπλώνει κατά τέτοιον τρόπο ώστε να αφήνει μια ακόμη μικρότερη περιοχή για χρήση.

Είναι γεγονός, ότι όλοι οι τρόποι που αναφέραμε παραπάνω επεξεργάζονται από την Samsung και μένει να φανεί ποιον θα επιλέξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.