Ο evilwombat του XDA Developers, εργάζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο σε μια έκδοση του Facebook με λιγότερες διαφημίσεις και γενικώς λιγότερο paid περιεχόμενο όπως αναφέρει. Στόχος του, είναι ο περιορισμός των paid διαφημίσεων και εκείνου του περιεχομένου που θα σας αποσπάσει την προσοχή και θα προβληθεί σαν οργανικό περιεχόμενο στο newsfeed σας, ενώ στην ουσία πρόκειται για επί πληρωμή.

Αν και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις αν ψάξεις στο XDA, ο ίδιος επισημαίνει, ότι δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή η οποία να εστιάζει τόσο πολύ στη βελτίωση της αλληλεπίδρασης του χρήστη με το περιεχόμενο στο Facebook. Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά Xposed extensions, ωστόσο, ένα μεμωνομένο apk είναι πάντα χρήσιμο για τους χρήστες που δεν επιθυμούν να κάνουν root.

Εγκατάσταση: Βεβαιωθείτε, ότι έχετε απεγκαταστήσει όλες τις άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με το Facebook, όπως τα Messenger και Messenger Lite και ο λόγος είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εγκατάστασης. Το πρόβλημα είναι, ότι όλες οι εφαρμογές στην οικογένεια του Facebook χρησιμοποιούν key-based authentication για το data sharing. Και από τη στιγμή που το modded app που θα εγκαταστήσετε έχει γίνει signed από τον developer με το δικό του key, όλα τα άλλα apps θα πρέπει να έχουν γίνει signed με το ίδιο κλειδί. Και έχουμε συμπεριλάβει ορισμένα δημοφιλή στους συνδέσμους από κάτω για να κατεβάσεις. Μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές.

Downloadable files:

“past releases” for earlier versions.

Άλλα FB apps που έχουν γίνει signed με το ίδιο key (αλλά δεν έχουν γίνει modified):
Messenger (v145): https://androidfilehost.com/?fid=889964283620770051
Messenger (v143): https://androidfilehost.com/?fid=673791459329060741
Messenger Lite (v37): https://androidfilehost.com/?fid=5862345805528058323
Messenger Lite (v26): https://androidfilehost.com/?fid=962187416754466503
Pages Manager (v143): https://androidfilehost.com/?fid=889964283620770148
Workplace by Facebook (as of late 11/17): https://androidfilehost.com/?fid=745849072291692749
Workplace Chat (as of late 11/17): https://androidfilehost.com/?fid=673791459329065274
Groups: https://www.dropbox.com/s/fpbo4yupb7…2-resigned.apk
FB Lite (as of 8/5/17, re-signed but otherwise unmodified): https://www.dropbox.com/s/22yw4wti33…1-resigned.apk
Ads Manager: https://www.dropbox.com/s/kddzttl9h4…2-resigned.apk

Ένα χρήσιμο FAQ:

Τι θα συμβεί αν το Facebook έρχεται ως προεγκατεστημένη εφαρμογή στη συσκευή μου;

Δυστυχώς ατυχήσατε, καθώς το να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε το Facebook LC σε μια τέτοια συσκευή, θα οδηγήσει σε package conflict. Το τηλέφωνο δεν θα δεχθεί την μονταρισμένη έκδοση του Facebook επειδή έχουν το ίδιο package name με το facebook apps του συστήματος και δεν έχουν γίνει signed με το ίδιο key. Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το App Clone ή το APK Editor για να αλλάξετε το όνομα του apk από το default όνομα (“com.facebook.katana”) σε κάτι μοναδικό. Αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα στην επικοινωνία του με το Messenger. Ακόμη και αν κάνετε rename και resign τα Faceboo και Messenger, ο κώδικάς επικοινωνίας τους συνεχίζει να αναφέρεται στα αρχικά  factory names κάτι που μπορεί να εμποδίσει τη σωστή επικοινωνία τους.

Όσον αφορά τον Messenger τώρα: 

Μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα στο Facebook LC app ακόμη και αν δεν εγκαταστήσετε τον Messenger, απλά δεν θα μπορείτε να τα διαβάσετε και το Facebook θα σας εξαναγκάζει να ανοίξετε τον Messenger ή να τον κατεβάσετε. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να βρείτε μια μέση λύση με το http://mbasic.facebook.com/messages και ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε πολύ τον Messenger. Κάντε το bookmark αυτό το λινκ για πιο γρήγορη πρόσβαση. Αν δεν σας καλύπτει αυτή η λύση θα πρέπει να κάνετε sign τα Facebook και Messenger apps. Τη διαδικασία μπορείτε να τη βρείτε στους συνδέσμους που δίνουμε παρακάτω. (βέβαια είναι για προχωρημένους χρήστες).

Περισσότερες πληροφορίες στο XDA Developers

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.