Από τη διάθεση της σειράς iPhone 15 series πριν μια εβδομάδα, όλος ο κόσμος μιλούσε για τα συγκεκριμένα προβλήματα υπερθέρμανσης των premium iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Το πρόβλημα εμφανιζόταν κατά την αναπαραγωγή video games, κατά τη φόρτιση και κατά τη χρήση social media εφαρμογών.

apple iphone

Ο Marques Brownlee ανέφερε ότι εντόπισε προβλήματα υπερθέρμανσης στο iPhone 15 Pro κατά την αναπαραγωγή μουσικής και κατά το browsing στο Instagram, περιγράφοντας ακριβώς τi συνέβη. Συγκεκριμένα, για 5 λεπτά η συσκευή γίνεται ιδιαίτερα ζεστή και χάνει περίπου 5% της μπαταρίας. Από εκεί και έπειτα δεν αντιμετώπισε άλλο πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά ο @iPhonedo, ισχυρίζεται και αυτός ότι φταίει το Instagram για την υπερθέρμανση. Αλλά σε αντίθεση με άλλα παράπονα, ο iPhonedo επισημαίνει ότι το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ενημέρωσε τα iPhone 14 Pro , iPhone 14 Pro Max και iPad Pro του σε iOS 17 και iPadOS 17. Όπως και ο Brownlee, ο ίδιος επισημαίνει ότι αν και οι συσκευές υπερθερμαίνονταν, η μπαταρία σε κάθε συσκευή έπεφτε 1% το λεπτό. Εν ολίγοις με ανοιχτό το Instagram για 10 λεπτά, έχασε 10% της μπαταρίας.

Παρατήρησε και αυτός αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ βοήθησε σε κάποιο βαθμό το Low Power Mode του iPhone αν και η μπαταρία συνέχιζε να εξαντλείται.

Ο Faruk, ο Youtuber πίσω από το κανάλι @iPhonedo σχολιάζει ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα με το iPhone, αλλά πρόβλημα με το Instagram. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Μάλλον θα πρέπει να θυμηθούμε ότι στην αρχή της χρονιάς, ένα πρώην υπάλληλος του Facebook, ο George Hayward είχε ισχυριστεί ότι τα Facebook και Messenger apps καταναλώνουν σκόπιμα τις μπαταρίες των συσκευών σε μια διαδικασία που αποκαλείται negative testing.

Ο Hayward ισχυρίζεται ότι η διαδικασία χρησιμοποιείται για να δοκιμάσει χαρακτηριστικά σε μια εφαρμογή, όπως πως μια φωτογραφία φορτώνει. Τόνιζε επίσης ότι απολύθηκε από τη Meta όταν αρνήθηκε να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία, με τον δικηγόρο του να επισημαίνει ότι η εξάντληση των μπαταριών των χρηστών είναι μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία, καθώς δεν θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με άτομα που επιθυμούν ή ακόμη και με την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.