Η Apple ανακοίνωσε το Apple Intelligence, που πρακτικά είναι οι λειτουργείες τεχνητής νοημοσύνης που λίγο πολύ έχουν όλες οι εταιρίες του χώρου πλέον, ενώ βασίζεται στο ChatGPT. Όμως η εταιρία αφήνει την μεγαλύτερη μερίδα των χρηστών της εκτός, καθώς μόνο τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max θα πάρουν αναβάθμιση με αυτές τις νέες δυνατότητες.

Ο Mark Gurman του Bloomberg, αποκαλύπτει τους λόγους που τα iPhone 15 και 15 Plus δεν θα πάρουν την αναβάθμιση με τα νέα χαρακτηριστικά. Ο λόγος αγορά εξ ‘ολοκλήρου την χαμηλή RAM που έχουν οι συσκευές και όχι το chipset και οι επιδόσεις. Άλλωστε, η Samsung έχει δώσει ήδη αντίστοιχες αναβαθμίσεις σε συσκευές με πιο αδύναμα chipsets.

«Ο τεχνολογικός γίγαντας προσδιόρισε εσωτερικά πριν από μήνες ότι τα 8 gigabyte [μνήμης RAM] είναι το ελάχιστο που απαιτείται για την εκτέλεση του Apple Intelligence», εξήγησε ο Gurman στο ενημερωτικό δελτίο του Power On . Φυσικά, τα iPhone 15 και 15 Plus διαθέτουν 6GB RAM.

Apple Intelligence iphone 15

«Αυτός είναι ο λόγος που η Apple ενισχύει τη μνήμη στο κανονικό iPhone 16 αυτό το φθινόπωρο: για να υποστηρίξει το Intelligence και να το χαρακτηρίσει ως βασικό σημείο πώλησης», συνέχισε ο Gurman.

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg πρόσθεσε ότι ο επεξεργαστής AI της Apple είναι «πρακτικά το ίδιο σε M1 Mac και iPad, τα οποία υποστηρίζουν Apple Intelligence, όπως είναι στα iPhone 13, 14 και 15, τα οποία δεν υποστηρίζουν».

Τα Xiaomi, Redmi και Poco smartphones που θα αναβαθμιστούν σε Android 15

Ας ελπίσουμε πως η Apple θα βρει τρόπο να φέρει τις νέες λειτουργίες σε τηλέφωνα με 6GB RAM, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές δε θα έχουν πρόσβαση στις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, οι νέες δυνατότητες όλων των συσκευών που έχουν AI, έχουν ένα ενδιαφέρον, όμως απέχουν πολύ από το να αλλάξουν τα smartphones μας δραματικά. Σε όσες συσκευές με AI έχουμε στα γραφεία μας, παίξαμε πάντα μία φορά με αυτές τις λειτουργίες και αυτό ήταν όλο. Μετά δεν ασχοληθήκαμε ξανά γιατί δεν δίνουν ουσιαστικές λύσεις. Πόσο μάλλον, όταν απέχουν πολύ από το να δουλεύουν καλά σε όλες τις περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.