Ένα από τα πιο παράξενα παράπονα που εντοπίζει κάποιος στη σελίδες Apple Communities είναι ότι πάνω από 500 iPhone χρήστες έχουν γράψει σχετικά με αυτό. Αναφερόμαστε σε κατόχους iPhone συσκευών όπου ο φακός της συσκευής τους έχει ενεργοποιηθεί από λάθος. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR και τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η Apple τοποθέτησε συντομεύσεις για τον φακό και την κάμερα στη lockscreen.

Ορισμένοι χρήστες των προαναφερθέντων μοντέλων αναφέρουν ότι αγγίζουν από λάθος το εικονίδιο του φακού στη κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης. Και αυτό έχει σαν συνέπεια το iPhone να γίνεται εξαιρετικά ζεστό, ενώ καταναλώνεται και η μπαταρία του smartphone .

Το εικονίδιο του φακού δεν μπορεί να αφαιρεθεί από την lockscreen αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το απενεργοποιήσεις πριν τυφλώσει κάποιο άλλο άτομο. Αν ο φακός ενεργοποιείται ενώ βρίσκεται μέσα στην τσέπη σου, μπορείς να απενεργοποιήσεις το Tap to Wake feature. Settings > General > Accessibility > Turn off Tap to Wake. Αν ο φακός είναι ενεργοποιημένος εξαιτίας του λανθασμένου αγγίγματος, μπορείς να κάνεις swipe στα αριστερά από τη lockscreen και να τον απενεργοποιήσεις. Αν κάνεις πολύ swipe όμως θα ενεργοποιήσεις την κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.