Ο  Adam Speight σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύσει σήμερα στο wired.com εξηγεί τους λόγους που ο ίδιος θεωρεί ότι τα Pixel smartphones δεν πουλάνε στην αγορά. Όπως ο ίδιος επισημαίνει, το βασικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με την διαφήμισή τους και την επικοινωνία τους στο κοινό. Η αλήθεια είναι ότι θα έχεις δει πλήθος διαφημίσεων για τις τελευταίες προτάσεις της Samsung, τις εξαιρετικές οθόνες, την απίστευτη κάμερα και την μεγάλη μπαταρία που διαθέτουν, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν οι διαφημίσεις.

google pixel 6

Για το Pixel 5 όμως οι διαφημίσεις είναι ελάχιστες ως μηδαμινές. Για παράδειγμα, το Google Pixel 5, μαζί με το Pixel 4a αποτελούν ιδιαίτερα ελκυστικές προτάσεις, πόσο μάλλον με τις τιμές του εξωτερικού. Και πάλι όμως, επισκιάζονται από τον ανταγωνισμό, ο οποίος προωθεί σημαντικά περισσότερο τις προτάσεις του. Ο αρθρογράφος παράλληλα επισημαίνει ότι, δεν υπάρχει νόημα να αυξήσει τα specs και τις επιδόσεις στο Pixel 6, αν δεν μιλήσει για αυτά και ενημερώσει τον κόσμο μέσα από τις διαφημίσεις.

Και εξαιρετική κάμερα έχουν, και καλό hardware και προσφάτως, ανταγωνιστική τιμή. Ωστόσο η αγορά μιλά από μόνη της και τα Pixel δεν είναι τόσο δημοφιλή. Η εταιρεία ερευνών Nielsen, υποστηρίζει ότι από τις αρχές του 2016, η Google έχει ξοδέψει μόλις 40 εκατομμύρια λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο για διαφήμιση των προϊόντων της.

Η Google δεν έχει έλλειψη πόρων, επομένως κάτι τέτοιο  θέτει το ερώτημα γιατί δεν ξοδεύει περισσότερα; Το ίδιο ερώτημα είχε τεθεί και πίσω στο 2016, με το Πανεπιστήμιο Wharton της Πενσυλβάνια να δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: “Why Google’s Pixel is more about strategy than smartphones.”

Ο καθηγητής David Hsu είχε δηλώσει: Η κύρια ασχολία της Google είναι η διαφήμιση, το hardware πάντα θα υστερεί. Επιπλέον, το 2016, τόσο ο Hsu όσο και ο Michael Sinkinson (assistant professor of business economics and public policy) είχαν τονίσει ότι η σειρά Pixel θα έπρεπε να διαθέτει μια πιο ανταγωνιστική και επιθετική τιμή. Έκτοτε, η σειρά a των Pixels και το Pixel 5 το έκανε, αν και δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο σημαντικά.

Η ομάδα της CounterPoint Research εκφράζει και μια άλλη άποψη. Το DNA της Google είναι το cloud, το software και η AI, όχι το hardware. Επιπλέον, η δημιουργία του δικού σου hardware και ο ανταγωνισμός με τους συνεργάτες σου, ιδίως την Samsung και τους κινεζικούς κατασκευαστές, δεν είναι κάτι το υγειές μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, αναφέρουν ότι η έλλειψη καναλιών διανομής ήταν ένας από τους λόγους που το Pixel δεν έχει απογειωθεί ακόμη.

Από την άλλη, αν το νέο chip, το Whitechapel με το οποίο λέγεται ότι θα εξοπλίζει το Pixel 6, θα καταφέρει να δώσει το στίγμα του, είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από την Google. Είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θα επιλέξει να ριχθεί στη mobile αγορά δυνατά, ή θα συνεχίσει να ασχολείται μαζί της επιφανειακά.

Από νέες συνεργασίες και την ανάπτυξη του δικού της chip, μέχρι την καλύτερη διανομή των συσκευών της και σε περισσότερες αγορές, όπως και το ξόδεμα περισσότερων χρημάτων στη διαφήμιση, η Google έχει άπειρες επιλογές να κάνει τα Pixel έναν υπολογίσιμο παίκτη στη smartphone αγορά. Αλλιώς, καλύτερα να το βγάλει από την μιζέρια τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα pixel δεν πουλάνε στην Ελλάδα μόνο ..Το να νομίζεις ότι δεν πουλάνε στο εξωτερικό είναι τελείως λάθος ! Ο σκοπός των pixel είναι να πουλάνε χωρίς διαφημίσεις .. Δηλαδή έλεος πια . Εάν δεν ξέρετε δημοσιογραφία απλά μην το κάνετε …

  2. Σοφοκλή τράβα πέσε για ύπνο πάλι.πουθενα δε πουλάνε.που ζεις; ούτε καν Αμερική δεν πουλάνε

  3. Φταιει η τιμη. Αν εφταιγε η διαφημηση, γιατι τοτε τα xiaomi να πουλανε σαν τρελα που ουτε αυτα διαφημιζονται;

  4. Μήπως δεν πουλάνε γιατί ο κόσμος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει προϊόντα και υπηρεσίες Google; Χρειάζεται δωρεάν email, χάρτες, εναλλακτικό του ios, κτλ. αναγκαστικά Google αλλά δωρεάν; Δεν θα δώσει και χρήματα από πάνω για να αγοράσει καί το hardware.

  5. Πολυ Απλά: τα Pixel δεν πουλάνε σε χώρες στις οποίες δεν υπάρχουν 🙂 Αν υπήρχαν θα γίνοταν ψιλοχαμός (εγω πχ ανετα θα απαιρνα το 5a στην τιμη των 450 (υπόψιν η τιμη ειναι 450 δολάρια δηλαδή 381 ευρώ…αλλα το βάζω ακριβως τοσο και σε ευρώ) 450 λοιπον για αυτη τη συσκευη οπως εδωσα και 385 για το 4α οπου πραγματικά σιχάθηκα τα κινέζικα μετα απο αυτη την εμπειρία.
    ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ λοιπόν 🙁
    ***(το 4α βγηκε το 2020 στα 350 δολλαρια ,δλδ 296 ευρω) αλλα το βρηκα πλεον στα 385 ευρώ το 2021… )

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.