Αίσθηση είχε προκαλέσει η πληροφορία ότι στο Huawei Mate 60 Pro η Huawei χρησιμοποίησε LPDDR5 12GB RAM chip και ένα 512GB NAND Flash memory chip από την Sk Hynix. Κάτι τέτοιο έδειχνε ότι η Huawei παραβίαζε τις κυρώσεις, καθώς τα εργοστάσια απαγορεύεται να δώσουν chips στη Huawei χωρίς άδεια.

Η SK Hynix έσπευσε γρήγορα να σημειώσει ότι δεν έχει καμιά συνεργασία με τη Huawei και δεν έχει πουλήσει chips σε αυτή από το φθινόπωρο του 2020 όταν τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί. Ωστόσο, αποσυναρμολόγηση της συσκευή από το TechInsights, δείχνει ότι τα SK Hynix RAM και Flash memory chips που χρησιμοποιήθηκαν στο Mate 60 Pro προέρχονται από απόθεμα της Huawei πριν τους περιορισμούς. Είχαν ανακοινωθεί το 2020 από την SK Hynix συγκεκριμένα.

Το μόνο που μένει να φανεί είναι πόσα περισσότερα τηλέφωνα μπορεί η Huawei να κατασκευάσει χρησιμοποιώντας το απόθεμά της που κάποια στιγμή θα τελειώσει. Και πάλι όμως κάτι τέτοιο δεν εξηγεί πως κατάφερε να δημιουργήσει τον Kirin 9000S 5G στα 7nm με τη SMIC.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.