Το μεγαλύτερο ερώτημα που απασχολεί την ανθρωπότητα είναι αν είμαστε μόνοι μας σε αυτή την απεραντοσύνη του σύμπαντος,  και ίσως γιατί δεν έχουμε δει εξωγήινους ακόμη. Πρόσφατα, ο καθηγητής Brian Cox τοποθετήθηκε στα social media εκφράζοντας την άποψη ότι είναι άκρως εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι το Voyager θα μπορούσε να επισκευαστεί από τόσο μεγάλη απόσταση από τη Γη.

Ζούμε σε μια προσομοίωση τύπου Matrix: Έμειναν άφωνοι από σπάνιο φαινόμενο του ωκεανού (video)

Φυσικά, έλαβε πλήθος ηλίθιων απαντήσεων στη δημοσίευσή του, κάτι που τον έκανε να απαντήσει σε ένα ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, δίνοντας παράλληλα τη γνώμη του γιατί δεν έχουμε δει εξωγήινους πολιτισμούς.

[…] Μέχρι πρόσφατα πίστευα, ότι η απάντηση στο Fermi Paradox, στην έλλειψη αποδείξεων για ζωή στο σύμπαν, ίσως βρίσκεται στη βιολογία. Ότι δηλαδή πολύπλοκα βιολογικά συστήματα είναι σπάνια. Αλλά αρχίζω και πιστεύω όλο και περισσότερο, ότι οι άλλοι πολιτισμοί μας αγνοούν υπό το βάρος των εκνευριστικών ατόμων, λίγο μετά την ανακάλυψη του internet. […]

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βαλάντη φιλαράκο μάθε αγγλικά. Άσε το google translate.
    Δεν είπε οτι μας αγνοούν. Είπε οτι οι πολιτιμοί καταρέουν απο τους βλάκες που κυριαρχούν μόλις εφευρεθεί το internet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.