Μύθος: Η Nova έχει χρέη, βρίσκεται σε κίνδυνο χρεωκοπίας, αντιμετωπίζει αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα και το πιστωτικό της προφίλ καταγράφει σημαντική αδυναμία να αποπληρώσει τα δάνεια προς τις ελληνικές τράπεζες.

Η αλήθεια είναι: Το χρέος της Nova αποτελεί μόνο το x0.08 του EBITDA και η εταιρεία είναι επί της ουσίας άνευ χρέους, μετά και τη σημαντική επένδυση της United Group της τάξης των 1.8 δις Ευρώ που την καθιστά τον 4ο μεγαλύτερο επενδυτή στην Ελλάδα την τριετία 2020-2023.

Μύθος: Η Nova έχει αυξήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της για το 2024 και το 2025.

Η αλήθεια είναι: Η Nova δεν έχει αυξήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις για το 2024 και το 2025, καθώς δεν έχει πρακτικά χρέος.

Μύθος: Η Nova ξεπουλάει τα περιουσιακά της στοιχεία για να καλύψει το τεράστιο χρέος της.

Η αλήθεια είναι: Η Nova δεν έχει πουλήσει κανένα περιουσιακό στοιχείο. Η μητρική εταιρεία της Nova, United Group, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για  την πώληση πύργων κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία, την Κροατία και τη Σλοβενία, με βάση τη συνήθη πρακτική των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις και τη συνετή χρηματοοικονομική διαχείριση της United Group, τον Ιούνιο του 2023 οι οίκοι αξιολόγησης S&P Global και Moody’s αναθεώρησαν θετικά τις προοπτικές τους για την United Group. Η S&P Global αναβάθμισε τις προοπτικές της United Group από σταθερές σε θετικές, ενώ η Moody’s προσάρμοσε τις προοπτικές της από αρνητικές σε σταθερές.

Μύθος: Nova υποσχέθηκε να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Η αλήθεια είναι: Η Nova ανακοίνωσε το 2022 ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2027. Το 2022 και το 1ο εξάμηνο του 2023, η Nova έχει ήδη επενδύσει 400 εκατ. ευρώ και παραμένει πιστή στο πρόγραμμα της καθώς πιστεύει ακράδαντα στις επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.

Μύθος: Ο όμιλος United Group αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και έχει χρέος άνω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η αλήθεια είναι: Η United Group είναι η κορυφαία και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 15 εκατ. χρήστες σε 8 χώρες και απασχολώντας σχεδόν 15.000 εργαζόμενους. Τα τελευταία τρία χρόνια, η δραστηριότητά της United Group έχει τριπλασιαστεί. Αύξησε το μέγεθος και την κερδοφορία  με επέκταση σε νέες αγορές και λανσάροντας νέα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα της οργανικής ανάπτυξης και των εξαγορών, τα έσοδα της United Group εκτοξεύτηκαν από 742 εκατ. ευρώ το 2019 σε πάνω από 2,5 δις. ευρώ το 2022. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν από 316 εκατ. ευρώ το 2019 σε περισσότερα από 1 δις. ευρώ το 2022. Τα λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα του 2023 δείχνουν ένα ακόμη έτος ρεκόρ με ισχυρή ανάπτυξη και εξαιρετικές επιδόσεις. Αναγνωρίζοντας αυτές τις προοπτικές, τον Ιούνιο του 2023 οι οίκοι αξιολόγησης S&P Global και Moody’s αναθεώρησαν θετικά τις προοπτικές τους για τον Όμιλο United Group. Η S&P Global αναβάθμισε τις προοπτικές της United Group από σταθερές σε θετικές, ενώ η Moody’s προσάρμοσε τις προοπτικές της από αρνητικές σε σταθερές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.