Σε ένα σμήνος αστέρων που περιφέρεται στις εξωτερικές άκρες του γαλαξία, οι αστρονόμοι εντόπισαν κάτι πολύ μικρό και πολύ πυκνό. Υπάρχουν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, μόνο δύο πράγματα που θα μπορούσε να είναι το μυστηριώδες αντικείμενο και συγκεκριμένα ένα αστέρι νετρονίων ή μια μαύρη τρύπα. Αν είναι αστέρας νετρονίων, θα μπορούσε να είναι το βαρύτερο του είδους του που έχουμε δει ποτέ. Αν είναι μια μαύρη τρύπα, θα είναι το ελαφρύτερο του είδους του.

science

Με ισοδύναμη μάζα μεταξύ 2,09 και 2,71 ήλιων, βρίσκεται στο κατώτερο άκρο μιας ερήμου συμπαγών αντικειμένων μεταξύ 2,2 και 5 ηλιακών μαζών στην οποία έχουν εντοπιστεί πολύ λίγοι αστέρες νετρονίων ή μαύρες τρύπες.

Οι αστέρες νετρονίων και οι μαύρες τρύπες συνδέονται πολύ στενά μεταξύ τους. Είναι και τα δύο πολύ πυκνά αντικείμενα που σχηματίζονται από τη βαρυτική κατάρρευση του πυρήνα ενός τεράστιου άστρου όταν αυτό πεθαίνει. Η διαφορά είναι στη μάζα. Ένα αστέρι νετρονίων μπορεί να έχει περίπου 2,3 φορές τη μάζα του Ήλιου. Αποτρέπεται από το να καταρρεύσει εντελώς από κάτι που ονομάζεται πίεση εκφυλισμού, σύμφωνα με την οποία πολλαπλά σωματίδια παρόμοιας κβαντικής φύσης δεν μπορούν να καταλάβουν την ίδια κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου ενός φυσικού χώρου.

Βλέπουν την ανταπόκριση του οργανισμού στη θεραπεία κατά του καρκίνου

Είναι αδύνατο σε αυτό το στάδιο να πούμε ποιο από τα δύο είναι, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για το προϊόν μιας προηγούμενης συγχώνευσης μεταξύ δύο αστέρων νετρονίων.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.