Το όνειρο της ανθρωπότητας να φτάσει στον Άρη  πάει πολλά χρόνια πίσω και πολύ σύντομα ίσως καταφέρουμε να πατήσουμε σαν είδος στον Κόκκινο Πλανήτη. Πριν μερικά χρόνια πιστεύαμε πως ο άνθρωπος θα μπορούσε να αναπαραχθεί στον Άρη, όμως αυτές οι εικασίες έρχονται να καταρριφθούν, καθώς πρόσφατη μελέτη αναφέρει πως δεν πρέπει να παραμείνουν άνθρωποι στον Άρη για πάνω από 4 χρόνια.

Σύμφωνα με την μελέτη, αν παραμείνει κάποιος στον Άρη για πάνω από 4 χρόνια, η ραδιενέργεια στο σώμα του δεν θα είναι σε ασφαλή επίπεδα.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Advancing Earth and Science Journal και αναφέρουν:

«Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η καλύτερη στιγμή για την εκτόξευση μιας ανθρώπινης διαστημικής πτήσης στον Άρη είναι κατά το ηλιακό μέγιστο, καθώς είναι δυνατή η προστασία από ηλιακά ενεργειακά σωματίδια».

«Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν ότι μια αύξηση της θωράκισης δημιουργεί μια αύξηση της δευτερογενούς ακτινοβολίας που παράγεται από το πιο ενεργητικό GCR, που οδηγεί σε υψηλότερη δόση, εισάγοντας ένα όριο στη διάρκεια της αποστολής.

«Εκτιμούμε ότι μια πιθανή αποστολή στον Άρη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα τέσσερα περίπου χρόνια».

«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η διαστημική ακτινοβολία επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς και παρουσιάζει τεχνολογικές δυσκολίες για την ανθρώπινη αποστολή στον Άρη, μια τέτοια αποστολή εξακολουθεί να είναι βιώσιμη».

Μια ακόμα μελέτη από την ομάδα του UCLA, διαπίστωσε πως το διαστημόπλοιο της αποστολής από και προς τον Άρη, θα πρέπει να παρέχει αρκετή προστασία κατά την διάρκεια του ταξιδιού, μετ ‘επιστροφής.

Σκάφος της NASA έπεσε πάνω σε αστεροειδή και έκανε πολλά περισσότερα από τον σκουντήξει [Φωτογραφίες]

Όμως αν το υλικό κατασκευής του σκάφους είναι πολύ παχύ, θα μπορούσε να αυξήσει την ποσότητα της δευτερεύουσας ακτινοβολίας που θα δεχθεί το πλήρωμα.

Άλλα ευρήματα περιλαμβάνουν την προτροπή για αναχώρηση όταν η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, καθώς το ηλιακό μέγιστο είναι στο λιγότερο επικίνδυνο επίπεδο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το πιο αφιλόξενο μέρος της Γης όπως η Ανταρκτική ή ο πυθμένας των ωκεανών φαντάζουν παράδεισοι σε σχέση με τον πλανήτη Άρη. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίσουμε τον πλανήτη μας. Δεν υπάρχει διαφυγή σε περίπτωση καταστροφής του πλανήτη και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε καλά. Ας μας πληροφορήσει ο συγγραφέας του παραπάνω σημειώματος πόσες προμήθειες θα πρέπει να μεταφερθούν σε τρόφιμα, νερό, οξυγόνο, αναλώσιμα κλπ ώστε να ζήσει ένας και μόνο άνθρωπος για 4 χρόνια στον Άρη. Μη καλλιεργείτε στους αδαείς φρούδες ελπίδες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.