Όταν η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 10 είπε ότι θα επιτρέπει τη δωρεάν αναβάθμιση σε όσους έχουν αυθεντικά Windows 7 ή 8.1, κάτι που θα ισχύει μέχρι και το τέλος Μαΐου του 2020. Μιας λοιπόν που τον Ιανουάριο έληξε η υποστήριξη των Win 7 είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να περάσουμε όλοι σε ένα νεότερο πιο ασφαλές λειτουργικό.

Για να τσιμπήσεις και εσύ δωρεάν τα Windows 10, πρέπει να έχεις πάνω από όλα ένα κλειδί των Win 7 ή 8.1, είτε εγκατεστημένα τα συγκεκριμένα Win στο PC σου, αυθεντικά. Αν έχεις κάτι τέτοιο, μπες σε αυτό το site και κατέβασε το Windows Media Creation Tool πατώντας το “Download tool now”. Το εργαλείο πρέπει να το τρέξεις στο PC που έχει την παλιά αυθεντική έκδοση των Windows και να επιλέξεις την αναβάθμιση του λειτουργικού και όχι την καθαρή εγκατάσταση.

Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν διαγράφει τα αρχεία που έχεις αποθηκευμένα, απλώς θα αναβαθμίσει τα Windows. Όταν τελειώσει η αναβάθμιση πήγαινε σε αυτή τη διαδρομή “Settings > Update and Security > Activation” για να ενεργοποιήσεις τα νέα δωρεάν Windows 10 που μόλις πέρασες στο PC.

Μπορείς αν θες να κάνεις καθαρή εγκατάσταση των δωρεάν Windows 10, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα σβηστούν τα πάντα από τον σκληρό δίσκο. Επίσης, το πρόγραμμα εγκατάστασης των Win 10 θα ζητήσει να βάλεις το κλειδί των 7 ή 8.1 που έχεις. Άρα, ειδικά αν δεν ξέρεις το κλειδί κάνε απλά αναβάθμιση και μετά μπορείς να κάνεις format άνετα γιατί το license συνδέεται με τον λογαριασμό σου και το hardware του υπολογιστή.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.