Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Μαρία Μόσχου σε άρθρο της στο euro2day.gr, μετά από 3 μήνες από την κατάθεση της έγγραφης διαμαρτυρίας της Vodafone στην EETT για τον διπλασιασμό των ταχυτήτων, μόλις χθες η πρώτη Ολομέλεια που κλήθηκε μετά την ανανέωση της θητείας της Επιτροπής, άφησε εκτός συζήτησης μέρος των πακέτων που είχαν τεθεί προς έγκριση, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα της Vodafone.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Vodafone είχε κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ OTE και παρόχων για τη μείωση του τέλους μεταφοράς συνδρομητών από τα αστικά κέντρα στις καμπίνες. Δυστυχώς όμως δεν επήλθε συμφωνία. Αν μάλιστα προχωρήσει η ακρόαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, μια χρονοβόρα διαδικασία, τότε η έγκριση των πακέτων μένει στον αέρα, μαζί με χιλιάδες συνδρομητές.

Εν ολίγοις, υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο ΟΤΕ όσο και οι υπόλοιποι πάροχοι, θα έπρεπε να καταλήξουν σε συμφωνία για να γίνει εφικτός και με αρκετό περιθώριο κέρδους ο διπλασιασμός των ταχυτήτων και από τους τελευταίους.  Οι εναλλακτικοί έχουν να υπολογίσουν τη μετάβαση από τα αστικά κέντρα στις υπαίθριες καμπίνες (τέλος 33 ευρώ ανά σύνδεση), τις αλλαγές στα router, τη διαφορά στις μισθώσεις που καταβάλλονται στον ΟΤΕ για τα κυκλώματα.

Μοναδικός χαμένος όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, είναι ο καταναλωτής, ο οποίος θα πρέπει να αναμένει για ακόμη μια φορά. Οι εναλλακτικοί όλο αυτό το διάστημα αντιδρούν έντονα, ότι ο διπλασιασμός των ταχυτήτων και οι χαμηλότερες τιμές επηρεάζουν αρνητικά τα περιθώρια κέρδους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. τραγική εταιρία η Vodafone…μαλλον, έχασε πελάτες και έκανε ζημιά στη φήμη της, στην υπόληψη σαν εταιρία, στην αξιοπιστία της, στο πελατολόγιο της ..
    ναι, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της, αλλά οχι εις βάρος των καταναλωτών, των εν δυνάμη πελατών της, του κοινωνικού συνόλου.
    Ευχαριστούμε Vodafone, τώρα ξέρουμε σε ποια εταιρία, δεν θα έρθουμε ποτέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.