Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Samsung SDI άρχισε να παράγει μπαταρίες 5ης γενιάς για ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο στοίβαξης αντί της συνηθισμένης μεθόδου “jelly roll”. Με αυτόν τον τρόπο τα εξαρτήματα της μπαταρίας μπορούν να συσκευαστούν πιο σφιχτά, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη χωρητικότητα για τον ίδιο όγκο.

Τώρα, το The Elec αναφέρει ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο και για μπαταρίες smartphone. Οι μπαταρίες που παράγονται με τη μέθοδο στοίβαξης έχουν τουλάχιστον 10% υψηλότερη χωρητικότητα από την παραδοσιακή jelly roll σχεδίαση.

Αυτό σημαίνει ότι μια μπαταρία 5.000mAh όπως αυτή του Samsung Galaxy S22 Ultra θα μπορούσε να έχει χωρητικότητα 5.500+mAh. Εναλλακτικά, τα τηλέφωνα μπορούν να γίνουν πιο λεπτά και ελαφρύτερα, διατηρώντας την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας.

Οι επίπεδες μπαταρίες ρολού δεν μπορούν να συσκευαστούν σφιχτά καθώς η φυσική διόγκωση που εμφανίζεται όταν η μπαταρία φορτίζεται και αποφορτίζεται μπορεί να λυγίσει τα ηλεκτρόδια, καταστρέφοντάς τα κατά τη διαδικασία. Η σχεδίαση της στοίβαξης λύνει αυτό το πρόβλημα και επιτρέπει την πλήρωση του νεκρού χώρου μέσα στην μπαταρία.

Οι νέες μπαταρίες φέρεται να παράγονται στο εργοστάσιο Cheonan στην Κορέα, ενώ η Samsung αναμένεται να μετατρέψει μία από τις γραμμές στο εργοστάσιό της στην Tianjin στην Κίνα για να χρησιμοποιήσει τη νέα μέθοδο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.