Κινέζοι επιστήμονες κατάδεραν να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο μπαταρίας, που έχει σαν βάση το νερό. Οι πρώτες δοκιμές στις μπαταρίες νερού δείχνουν πως έχει διπλάσια χωρητικότητα από τις συμβατικές μπαταρίες λιθίου. Παράλληλα, οι νέες μπαταρίες είναι πιο ασφαλείς και φυσικά πιο οικολογικές, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει να κάνει με το πόση ενέργεια μπορεί να αποθηκεύσει και εξαρτάται από το μέγεθος και το βάρος της. Οι μπαταρίες λιθίου ήταν άριστες για τις μέχρι σήμερα υλοποιήσεις, όμως, με τις ενεργειακές ανάγκες να αυξάνονται, έπρεπε να βρεθεί κάτι με καλύτερη χωρητικότητα και παράλληλα να είναι πιο οικολογική και πιο ασφαλής. Οι μπαταρίες νερού φαίνεται πως προσφέρουν όλα τα παραπάνω και έρχονται για να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες λιθίου.

Μέχρι σήμερα, οι μπαταρίες νερού ήταν μεν ασφαλείς, αλλά δεν είχαν την δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλου όγκου ενέργειας. Οι ερευνητές όμως πρόσθεσαν βρωμίδιο στο διάλυμα ηλεκτρολύτη της μπαταρίας και αύξησαν σημαντικά την χωρητικότητά της, χωρίς να έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια.

Μπαταρίες Νερού
Οι μπαταρίες με βάση το νερό θα ήταν πολύ πιο ασφαλείς από τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου όπως αυτές που φαίνονται παραπάνω. Πηγή εικόνας: EBL/Amazon

Μάλιστα, οι νέες μπαταρίες αντέχουν πολλούς παραπάνω κύκλους φορτίσεων, ξεπερνώντας και τους 1000 κύκλους. Οι προηγούμενες υλοποιήσεις χρησιμοποιούσαν ψευδάργυρο και βισμούθιο, επικαλύπτοντας την άνοδο της μπαταρίας, ώστε να προστατεύεται από την δημιουργία δενδριτών που εμποδίζουν την μεταφορά ενέργειας. Τώρα οι επιστήμονες το πήγαν ένα βήμα παρακάτω, διπλασιάζοντας την χωρητικότητα των μπαταριών.

[Αποκλειστικό] Μάθαμε τα πάντα για όσα έρχονται στο επόμενο Unpacked της Samsung

Σημαντική πρόοδο, που πλέον είναι αναγκαία σε όλους. Δεν ξέρουμε πότε θα το δούμε σε πιο ενεργοβόρες συσκευές, όπως τα κινητά μας και τα laptop μας, όμως μέχρι στιγμή τις έχουμε δει σε ρολόγια και ηλιακά φώτα. Ελπίζουμε σύντομα να δούμε μεγαλύτερη υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.