Πριν μερικές βδομάδες, η Lenovo ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να βασίζεται στην Motorola για το σχεδιασμό και την κατασκευή των smartphones της. Σήμερα το πρωί όμως, μια νέα έκθεση από τον πρόεδρο της Lenovo Mobile Group λέει πως τελικά η Lenovo θα συγχωνευτεί στην Motorola. Έτσι λοιπόν, η Lenovo Mobile δεν θα υπάρχει πλέον ως ξεχωριστή εταιρεία.

lenovo-motorola-absorb

Η Lenovo πιστεύει ότι στην αγορά των smartphone η αναγνώριση του εμπορικού σήματος της Motorola είναι πολύ ισχυρότερη από εκείνη του δικού της σήματος. Η Lenovo Mobile θα μειώσει τον αριθμό των μοντέλων που παράγει, μέχρι που τελικά όλα τα νέα μοντέλα θα βγαίνουν κάτω από όνομα της Motorola. Η συνδυασμένη εταιρεία θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μακρόχρονη πείρα της Motorola στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Η Lenovo ωστόσο κράτησε ένα μικρό κομμάτι της επιχείρησης τηλεφώνων, καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια νέα θυγατρική εταιρεία με όνομα ZUK, η οποία θα λειτουργήσει σε διεθνές επίπεδο και θέλει να γίνει γνωστή για τα οικονομικά high-end κινητά τηλέφωνα της.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Lenovo παρουσίασαν μια μικρή πτώση σε αποστολές κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους (16,2 εκατομμύρια) και ζημία προ φόρων 292 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό μπορεί να ήταν κι ο λόγος που η Lenovo αναγκάστηκε να πάρει αυτές τις αποφάσεις.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ