Η Motorola αποκάλυψε επιτέλους τα νεότερα foldable smartphones της. Με τα νέας γενιάς αναδιπλούμενα τηλέφωνα της, η εταιρεία έδειξε ότι μάλλον όσον αφορά τα clamshell γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη πώς να σχεδιάζει σωστά μία τέτοια συσκευή. Το 9to5Google έχει στα χέρια του το Motorola Razr 40 Ultra και αποκαλύπτει όλες τις δυνατότητες της τεράστιας εξωτερικής του οθόνης.

Ουσιαστικά, η εξωτερική οθόνη του Motorola Razr 40 Ultra μπορεί να τρέξει οποιαδήποτε εφαρμογή. Έχει διαγώνιο 3.6 ίντσες, 1.056 x 1.066 pixels ανάλυση, και 413ppi πυκνότητα. Άρα, είναι αρκετά μεγάλη για να προβάλλει κάθε είδους περιεχόμενο. Επιπλέον, υποστηρίζει 1 δισ. χρώματα, 165Hz ρυθμό ανανέωσης, 1.100nits μέγιστη φωτεινότητα, HDR10+, και προστατεύεται από Gorilla Glass Victus. Βέβαια, η ιστοσελίδα σημειώνει ότι κάποιες εφαρμογές δεν τρέχουν σωστά. Για παράδειγμα, το Gmail και το Spotify εμφανίζονται τέλεια, αλλά στο Instagram επικρατεί χάος.

Για το Razr 40 Ultra η Motorola σχεδίασε αυτό που αποκαλεί “Panels”. Στην ουσία, πρόκειται για σελίδες όπως αυτές της αρχικής οθόνης των launcher που μπορούν να περιέχουν λίστες εφαρμογών, επαφές, widgets, και πολλά άλλα. Αυτός είναι ο τρόπος της εταιρείας να ξεφύγει από τον τρόπο λειτουργίας των μικρότερων οθονών που είχαν τα παλαιότερα Razr που στηρίζονταν κυρίως στα widget.

Η εταιρεία έχει προβλέπει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τα δύο punch hole των καμερών και την οπή του LED flash. Γι’ αυτό, προσφέρει δύο είδη view, το compact και το fullscreen. Στο πρώτο, η εφαρμογή εμφανίζεται σε ένα πλαίσιο που σταματά πάνω από τα punch hole, ενώ στη δεύτερη πιάνει όλη την οθόνη, αλλά τμήματα της χάνετε πίσω από τις οπές των καμερών και του LED flash. Από προεπιλογή, οι εφαρμογές τρέχουν σε compact view, αλλά η εναλλαγή μεταξύ των view γίνεται εύκολα με παρατεταμένο πάτημα.

Μπορεί οι 3.6 ίντσες της εξωτερικής οθόνης του Motorola Razr 40 Ultra να ακούγονται πολλές, αλλά είναι αρκετές λίγες για τις αναλύσεις των σημερινών εφαρμογών και του ψηφιακού περιεχομένου που κυκλοφορεί εκεί έξω. Για να βελτιώσει την προβολή των εφαρμογών και του γενικού περιεχομένου, η εταιρεία έχει προσθέσει τη δυνατότητα ρύθμισης της πυκνότητας στην εξωτερική οθόνη, ανεξάρτητα από αυτή της εσωτερικής οθόνης.

Motorola Razr 40 Ultra Outer Display Functions

Όπως είπαμε, δεν τρέχουν όλες οι εφαρμογές σωστά στην εξωτερική οθόνη του Razr 40 Ultra. Γι’ αυτό, η εταιρεία πρόσθεσε ειδική άδεια με την οποία ο χρήστης μπορεί να μπλοκάρει το άνοιγμα της εκάστοτε εφαρμογής στην εξωτερική οθόνη της συσκευής.

Motorola Razr 40 Ultra Outer Display Functions

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα από τα Panels παίζει τον ρόλο app drawer ο οποίος είναι παραμετροποιήσιμος. Η εξωτερική οθόνη υποστηρίζει πλήρως το Google Wallet για εύκολες ανέπαφες πληρωμές χωρίς το άνοιγμα της συσκευής. Τέλος, ο Google Assistant είναι ένα από τα λίγα πράγματα που δεν λειτουργούν τέλεια στην εξωτερική οθόνη του Motorola Razr 40 Ultra. Με παρατεταμένο πάτημα του power button γίνεται εκκίνηση του ψηφιακού βοηθού, αλλά αντί για το κλασικό UI στο κάτω μέρος της οθόνης, εμφανίζεται ένα μαύρο pop-up που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.