Το όνομα Moto Racer είχαμε να το ακούσουμε καιρό η αλήθεια, καθώς το τρίτο κεφάλαιο της σειράς κυκλοφόρησε πριν 15 χρόνια ( Moto Racer 3 – 2001). Με κάποια ενδιάμεσα ports στο DS και στα κινητά μας τηλέφωνα, η σειρά Moto Racer επιστρέφει εκ νέου προσφέροντας ένα arcade racing game το οποίο προσπαθεί να παντρέψει το νέο με το παλιό . Θα καταφέρει όμως να βρει θέση στις καρδιές των racing gamers, σε μια χρονιά γεμάτη από παιχνίδια αυτής της κατηγορίας;

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν μαζί αν το  Moto Racer 4 μπορεί να καταξιωθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα και αν αξίζει πραγματικά τα 39,95€  και 29,99€ σε κονσόλες και Steam αντίστοιχα.

moto-racer

Το παιχνίδι προσφέρει στο σύνολό του τέσσερις δυνατότητες: Career, Quick Game, Split Screen, Online που συνδυάζονται όλα με το PS VR για μια μοναδική εμπειρία πρώτου προσώπου. Ξεκινώντας με το πρώτο mode του παιχνιδιού, το Career,  μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε 3 αρχικά πιλότους οι οποίοι ξεχωρίζουν ανάμεσά τους λόγω των διαφορετικών ικανοτήτων οδήγησης (τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε όσο προχωράει η καριέρα). Αφού επιλέξουμε τον χαρακτήρα που μας ταιριάζει περισσότερο και τον διαμορφώσουμε όσο πιο καλά μπορούμε, καθώς το customization δεν προσφέρει και πολλά πέρα από αλλαγές χρωμάτων και εικόνων, ξεκινάμε την περιπέτειά μας στις πίστες του MR4.

Moto Racer 4_20161107215450

Η εναλλαγή road – dirt στις πίστες προσφέρει αρκετή διαφορετικότητα και ποικιλία στον χρήστη ο οποίος θα βρίσκεται αντιμέτωπος με διαφορετικές κάθε φορά συνθήκες. Για παράδειγμα, η πίστα Tree feller Pathway απαιτεί και διαφορετική μοτοσικλέτα τύπου Moto Cross, αλλά και διαφορετικό τρόπο οδήγησης σε σχέση με την πιο βατή και γρήγορη Woodland Trail. Πριν από κάθε Career mode event προηγούνται κάποια challenges, όπως για παράδειγμα Survival (Αγώνας με χρόνο), Single Race, Last Man Standing (αυτός που μένει πίσω αποκλείεται από τον  αγώνα), Hunter (κυνηγάτε το θήραμα) και προσπεράσεις. Πριν από κάθε  challenge, σας δίνετε η δυνατότητα επιλογής της θέσης που έχετε ως στόχο η οποία σας δίνει και τα ανάλογα αστεράκια (rewards) και πόντους. Όσα περισσότερα αστεράκια μαζέψετε, τόσες περισσότερες πίστες και Career mode events ξεκλειδώνετε.

Στο σύνολό του το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 7 διαφορετικές πίστες, οι οποίες ξεκλειδώνουν στο Quick Game όσο προχωράει το Career.  Στο δεύτερο mode του παιχνιδιού, σας δίνεται η δυνατότητας επιλογής ανάμεσα σε Single Race (Απλός αγώνας), Championship (Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πρωτάθλημα με αριθμό αγώνων, πιστών και αντιπάλων), Time Attack (Κάντε το καλύτερο χρόνο μέσα σε 3 γύρους) και Hot Lap (Κάντε το καλύτερο χρόνο σε άπειρους γύρους).

Το gameplay του Moto Racer 4 αντιπροσωπεύει ακριβώς την arcade φύση του παιχνιδιού. Είναι απλό στο χειρισμό και εύκολο στην κατανόηση, χωρίς επιπρόσθετες παραμέτρους που να δημιουργούν την αίσθηση ενός ρεαλιστικού Moto Racing game. Για παράδειγμα, στην PS4 έκδοση που δοκιμάσαμε, δεν χρειαστήκαμε σχεδόν ποτέ να αφήσουμε το δάχτυλο μας από το γκάζι ακόμη και σε δύσκολες στροφές τύπου U. Όταν κάποιος καταλάβει τον απλοϊκό χειρισμό και συνηθίσει την αίσθηση ταχύτητας, το παιχνίδι γίνεται αρκετά εθιστικό.  Η μόνη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος είναι η A.I. και οι ικανότητες τον αντιπάλων σε υψηλούς βαθμούς δυσκολίας που πολλές φορές είναι άδικα για τον χρήστη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε Gameplay από την PS4 έκδοση που δοκιμάσαμε:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=geNgO2_wNvE]

Μια δυνατότητα που μας έκανε αρκετή έκπληξη ήταν το Spit Screen το οποίο έχουμε πολύ καιρό να δούμε σε παιχνίδι και μπορούμε να πούμε πως μείναμε ικανοποιημένοι, όπως και με το  Online. Την PS VR δυνατότητα δεν μπορέσαμε να την ελέγξουμε διότι δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Όσον αφορά το οπτικοακουστικό κομμάτι, το Moto Racer 4 εκμεταλλευόμενο την μηχανή γραφικών Unreal Engine 4, καταφέρνει και προσφέρει άλλοτε πανέμορφες και άλλοτε απαράδεκτες πίστες. Συγκεκριμένα, ορισμένες πίστες φαίνεται να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα Lighting effects της μηχανής γραφικών, ειδικά στο βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ τα λαμπερά χρώματα κάθε πίστας δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση. Αντίθετα, ορισμένες πίστες (π.χ. Tree feller pathway) θυμίζουν αρκετά PS2 εποχές, όπου τα πολυγωνικά τοπία, τα άσχημα pop-ups και τα pixels ήταν  αρκετά συνηθισμένα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έλλειψη μιας κατάλληλης racing game μουσικής μειώνουν αρκετά την απόλαυση αυτού του τίτλου.

Συμπερασματικά, το  Moto Racer 4 αποτελεί ένα μέτριο arcade racing game που θα μπορούσε να προσφέρει αρκετά περισσότερα για την τιμή που κοστολογείται, δυστυχώς όμως παραμένει στα βασικά.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Gameplay
7
Γραφικά
6
Μουσική
5
Διάρκεια
6
Προηγούμενο άρθροAlcatel IDOL 4S: Διαθέσιμο με Windows 10 και VR
Επόμενο άρθροΤο Meizu χωρίς πλαίσια θα είναι το Pro 7
Άλεξ εδώ... έχοντας περάσει τα εφηβικά gaming χρόνια μου με τα μεταχειρισμένα Game Boy του ξαδέρφου μου, μετατράπηκα με τον καιρό σε PlayStationManiac. Περιμένω υπομονετικά το επόμενο evolution μου σε PC gamer!
Το Moto Racer 4 αποτελεί ένα μέτριο arcade racing game που θα μπορούσε να προσφέρει αρκετά περισσότερα για την τιμή που κοστολογείται, δυστυχώς όμως παραμένει στα βασικά.moto-racer-4-review-ps4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.