Ερευνητές ανακάλυψαν ότι καθώς το Φεγγάρι απομακρύνεται από τη Γη, η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται με αργούς ρυθμούς. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Winsonsin κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε μια περίοδο εκατομμυρίων χρόνων, η βαρυτική έλξη μεταξύ της γης και του φυσικού πλανήτη της μειώνεται.

moon planet earth

Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να περιστρέφεται πιο αργά, που με τη σειρά του επιτρέπει στο φεγγάρι να κάνει κίνηση ταλάντωσης. Μελετώντας το φεγγάρι σε σχέση με τη γη οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ουράνιο αυτό σώμα απομακρύνεται με ρυθμό 3.82 εκατοστά ανά έτος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πολύ μικρή αυτή μετατόπιση σημαίνει ότι σε 200 εκατομμύρια χρόνια, η ημέρα στη Γη θα έχει αυξηθεί από 24 ώρες σε 25. Μιλώντας για τα ευρήματα της έρευνας ο καθηγητής Stephen Meyers δήλωσε: Καθώς το φεγγάρι απομακρύνεται, η γη μοιάζει με έναν περιστρεφόμενο αθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ που επιβραδύνει καθώς τεντώνει τα χέρια του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.