Αυτές τις μέρες ακούμε διάφορες φήμες για τον Exynos 2400 και την επιστροφή του στις συσκευές της εταιρίας. Είχαμε μάθει μάλιστα πως αν ο Exynos 2400 καταφέρει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3, τότε θα το δούμε να επιστρέφει στις αγορές που παραδοσιακά κυκλοφορούσε με τις ναυαρχίδες της εταιρίας, όπως την δική μας. Σήμερα όμως σύμφωνα με τον @RGcloudS, μόνο η βασική έκδοση του Galaxy S24 θα έρθει με Exynos Chip.

Η πληροφορία δεν είναι 100% επιβεβαιωμένη, όμως η πηγή του που είναι μέσα στην βιομηχανία, ανέφερε πως η εταιρία θα κυκλοφορήσει το μικρό Galaxy S24, με τον Exynos 2400, σε επιλεγμένες αγορές. Στις υπόλοιπες αγορές θα δούμε όλη τη σειρά με τοn Snapdragon 8 Gen 3, σε μια έκδοση ειδικά για την Samsung. Από ότι φαίνεται και στην επόμενη ναυαρχίδα της εταιρίας θα έχουμε ένα chip ελαφρώς overclocked, όπως είδαμε και στα Galaxy S23, με τον Snapdragon 8 Gen 2 for Samsung.

Τα Galaxy S23 Plus και Ultra, σύμφωνα με την πηγή θα χρησιμοποιήσουν τον Snapdragon 8 Gen 3 για όλες τις αγορές. Η χρήση του μόνο στο μικτό μοντέλο, είναι για να δείξει η Samsung, πως διόρθωσε τα προβλήματα τον Exynos, χωρίς να ρισκάρει τις πωλήσεις τις υπόλοιπης σειράς Galaxy S24. Για να κάνει τον κόσμο να δοκιμάσει τον νέο επεξεργαστή, πιθανότατα θα ρίξει την τιμή του μικρού Galaxy S24, ώστε να το κάνει πιο ελκυστικό.

https://twitter.com/RGcloudS/status/1650213330043441153

Φέτος η εταιρία χρησιμοποίησε τον Snapdragon 8 Gen 2 στα κινητά της με άριστα αποτελέσματα. Οι θερμοκρασίες των συσκευών έπεσαν και οι αυτονομία εκτοξεύτηκε, μαζί με τις επιδόσεις.

Με δεδομένες τις άριστες επιδόσεις του Snapdragon 8 Gen 2 στα Galaxy S23, η πώληση των Exynos 2400 θα είναι πολλή δύσκολη. Όμως η εταιρία δεν είναι έτοιμη να παρατήσει το τμήμα κατασκευής επεξεργαστών, που φέτος έχει δει μεγάλη πτώση. Για αυτό τον λόγο πιθανότατα θα δούμε χρήση του Exynos 2400 στο μικρό Galaxy S24, σαν μια προσπάθεια να σώσει το τμήμα κατασκευής chipsets.

Όπως και να έχει απέχουμε δραματικά πολύ από την ανακοίνωση των Galaxy S24, οπότε ότι ακούμε θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Πρακτικά ο σχεδιασμός της συσκευής είναι σε πολύ αρχικά στάδια, ενώ ο Snapdragon 8 Gen 3 απέχει πολύ από την επίσημη ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.